Bylinky v kuchyni. Jak působí na naše zdraví?
Vše o zdraví
Možná si to ani neuvědomujeme, ale i petrželka, kterou přidáváme do polévky, se řadí mezi bylinky. Letní měsíce nám přinášejí velký výběr čerstvých bylinek a bylo by na škodu jich nevyužít. Mají nám totiž hodně, co nabídnout.
Libeček přidávám do vody k vařícím se bramborám-vezmou výbornou chuť, už ho mám nasekaný a zmrazený na zimu. Majoránku, petržel-kudrnku a kopr mám letos poprve v širokém kbelíku(na záhonu mi je na jaře 2x po vysetí sežrali slimáci. Odkvetlé stonky řepíku, levanduli si suším do suchých vazeb. Co nejvíc miluji je rozmarýn. Ten dávám do masa, na rýži i brambory. To všechno a více si usuším a vytvořím si do kuchyně na zimu dekoraci do košíku,takovou kytici jenom z bylinek.
Chtěla bych mít bylinkovou zahrádku a čerstvé bylinky po celý rok…
petrželka kadeřávka a pažitka – to my milujeme
Ve výčtu letních bylinek jste zapomněli na libeček, neumím si bez něj představit nejednu polévku ( kromě rajčatové veškeré vývary ).Také čerstvý kopr je výborný do salátů, mletých mas i na posypání brambor, zkuste!
čerstvé bylinky jsou na jídlo moc dobré
Bylinky využíváme hodně jak v kuchyni,tak ještě více na různé zdravotní neduhy. Zrovna jmenovaná šalvěj je bylinka na mnoho zdravotních potíží.
bylinky v kuchyni používám velmi často,hlavně kvůli vzhledu jídla a jeho chuti…..