Zdravá „superčokoláda“

Taje až při 49 stupních Celsia, je plná vitaminů, ale sporá na nezdravé tuky a navíc skvěle chutná.

Taková je nová superčokoláda, jíž vyvinul tým vědců pracujících pro australskou armádu. Pochoutka by měla sloužit v budoucnosti jako potravinový doplněk pro vojáky nasazené v nejtěžších operacích, jako jsou ty v Iráku či Afghánistánu.

Tajemství superčokolády spočívá v tom, že je vyrobena z tuků s vysokým bodem tání. Zatímco běžná čokoláda je úplně roztopená již při 30 stupních Celsia, novinka taje až při 49 stupních a může tak být bez obav skladována i v oblastech s tropickým klimatem.

Navíc jsou do cukrovinky uměle přidány vitaminy A, B1 a C, které jsou pro život nezbytné. Až dva roky zajistí výtečnou chuť přírodní aromata.

Doufejme, že se postupem času dostane superčokoláda i na běžný trh. Konečně by mi nikdo nemohl vyčítat, že se jí pořád cpu…

Zatím byla vyvinuta mléčná varianta a pracuje se na hořké.

9.4.2008 12:00| autor: Wanda

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist