Zdravá „superčokoláda“

Taje až při 49 stupních Celsia, je plná vitaminů, ale sporá na nezdravé tuky a navíc skvěle chutná.

Taková je nová superčokoláda, jíž vyvinul tým vědců pracujících pro australskou armádu. Pochoutka by měla sloužit v budoucnosti jako potravinový doplněk pro vojáky nasazené v nejtěžších operacích, jako jsou ty v Iráku či Afghánistánu.

Tajemství superčokolády spočívá v tom, že je vyrobena z tuků s vysokým bodem tání. Zatímco běžná čokoláda je úplně roztopená již při 30 stupních Celsia, novinka taje až při 49 stupních a může tak být bez obav skladována i v oblastech s tropickým klimatem.

Navíc jsou do cukrovinky uměle přidány vitaminy A, B1 a C, které jsou pro život nezbytné. Až dva roky zajistí výtečnou chuť přírodní aromata.

Doufejme, že se postupem času dostane superčokoláda i na běžný trh. Konečně by mi nikdo nemohl vyčítat, že se jí pořád cpu…

Zatím byla vyvinuta mléčná varianta a pracuje se na hořké.

9.4.2008 12:00| autor: Wanda

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist