Hubněte s antioxydanty

Antioxidanty z ovoce, zeleniny, ořechů, zeleného čaje a červeného vína mají prokazatelně preventivní účinky rakoviny a řady dalších degenerativních onemocnění. Tyto látky ovšem také pomáhají odbourávat tukové buňky a snižovat nadváhu.

Tým profesora Gou-Čen Jena z National Chung Hsing University testoval účinky fenolových kyselin a flavonoidů na tukové buňky myší. Antioxidanty omezovaly v těchto buňkách produkci triglyceridů, které ohrožují zdraví srdce a cév. Účinné látky z ovoce, zeleniny, čaje a vína omezují produkci enzymu důležitého pro tvorbu triglyceridů. Nejefektivnější v tomto smyslu pak byla fenolová kyselina, o-kumarová kyselina a flavonoid rutin (vitamin P).

„Teď budeme muset zjistit, zda mají antioxidanty stejný vliv také na tukové buňky lidského těla,“ uvedl profesor Gou-Čen.

5.11.2007 12:00| autor: Famous

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist