Hubněte s antioxydanty

Antioxidanty z ovoce, zeleniny, ořechů, zeleného čaje a červeného vína mají prokazatelně preventivní účinky rakoviny a řady dalších degenerativních onemocnění. Tyto látky ovšem také pomáhají odbourávat tukové buňky a snižovat nadváhu.

Tým profesora Gou-Čen Jena z National Chung Hsing University testoval účinky fenolových kyselin a flavonoidů na tukové buňky myší. Antioxidanty omezovaly v těchto buňkách produkci triglyceridů, které ohrožují zdraví srdce a cév. Účinné látky z ovoce, zeleniny, čaje a vína omezují produkci enzymu důležitého pro tvorbu triglyceridů. Nejefektivnější v tomto smyslu pak byla fenolová kyselina, o-kumarová kyselina a flavonoid rutin (vitamin P).

„Teď budeme muset zjistit, zda mají antioxidanty stejný vliv také na tukové buňky lidského těla,“ uvedl profesor Gou-Čen.

5.11.2007 12:00| autor: Famous

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist