HUBNĚTE A LEČTE SE CELEREM!

„Celer jísti a chutná-li – přijdeš k majetku a pomůže ti cizí člověk,“ tak praví jeden z výkladů snáře. Těžko říci, co je na tom pravdy. Zcela jistě však můžeme prohlásit, že málokterá zelenina obsahuje tolik vitaminů a pomáhá při léčbě takového množství neduhů, jako právě celer. Používá se zejména při léčení revmatismu, poruchy trávení a močového měchýře, posiluje nervy, napomáhá při odvodňování, snižuje krevní tlak, čistí játra a snižuje obsah cukru v krvi – výčet skutečně úctyhodný!
Tento výtečný prostředek k přípravě lehkých a zdravých pokrmů je díky své MINIMÁLNÍ KALORICKÉ NÁROČNOSTI neodmyslitelnou součástí jídelníčku redukční diety.

Hubněte a lečte se celerem!

„Celer jísti a chutná-li – přijdeš k majetku a pomůže ti cizí člověk,“ tak praví jeden z výkladů snáře. Těžko říci, co je na tom pravdy. Zcela jistě však můžeme prohlásit, že málokterá zelenina obsahuje tolik vitaminů a pomáhá při léčbě takového množství neduhů, jako právě celer. Tento výtečný prostředek k přípravě lehkých a zdravých pokrmů je díky své minimální kalorické náročnosti neodmyslitelnou součástí jídelníčku redukční diety. Ve sterilované, a tedy chuťově velmi zjemněné podobě, nám na nudličky nakrájený celer ve sladkokyselém nálevu přináší známá značka Bonduelle.

Celer byl dříve znám též pod názvy opich nebo miřík. Ve středověku byl používán především jako léčivá rostlina, jako zelenina se u nás začal pěstovat a šířit až v 18. století. V té době byli jeho největšími propagátory a šiřiteli Francouzi a tak nikoho nepřekvapí, že právě oni velmi dobře vědí, jak ho nejlépe zpracovat. Dnes je celer standardní součástí naší kuchyně a našeho jídelníčku.
Jak již bylo řečeno, celer obsahuje mnoho vitaminů, především vitamin C, vápník a stopové prvky. Používá se zejména při léčení revmatismu, poruchy trávení a močového měchýře, posiluje nervy, napomáhá při odvodňování, snižuje krevní tlak, čistí játra a snižuje obsah cukru v krvi – výčet skutečně úctyhodný! Krom toho se, jistě ne neprávem, traduje, že posiluje mužskou potenci.

1 porce celeru (100 g) obsahuje pouze 19 kcal, což je velice málo oproti 1.800 – 2.400 kcal, které denně získáváme z naší stravy. Proto se výborně hodí k tvorbě zdravého a výživného jídelníčku nejen při redukčních dietách.

Sterilizace snižuje účinek vonných těkavých silic, tak typických pro čerstvý celer. Sterilovaný celer Bonduelle tedy ztrácí ostrou a výraznou chuť, stává se jemnějším a méně aromatickým. Ocet a antioxidanty uzavírají povrch celerových řezů, takže si tato zelenina uchovává svoji bílo-krémovou barvu a křupavost. Jemná chuť a aroma sterilovaného výrobku Vás dozajista mile překvapí! Již to není ta „nevzhledná a chuťově ostrá bulva, která se hodí leda do polévky“.

Použití sterilovaného celeru Bonduelle je skutečně velice široké. Do míchaných zeleninových nebo ovocných salátů, jako příloha a obloha, do polévek, pod maso, zapečený se sýrem, ale i samostatně. Doporučujeme celer scedit a propláchnout vodou několik hodin před jeho použitím. Tím podpoříte větší rozvinutí chuti.

Celer na nudličky ve sladkokyselém nálevu Bonduelle naleznete na pultech obchodních řetězců, ve skle s hmotností obsahu 530 g (maloobchodní balení) v ceně kolem 30,- Kč. V restauračním balení je to konzerva s hmotností obsahu 4000g.

Je-li to dobré, je to Bonduelle!

Firma Bonduelle spol. s r.o. byla založena v roce 1991 a vychází z nejlepších tradic skupiny Bonduelle, která je největším evropským zpracovatelem zeleniny. Téměř všechny továrny pracují v systému řízení jakosti (norma ISO 9002). Na český trh vstoupila Bonduelle s řadou sterilované i zmrazené zeleniny, a to v maloobchodním balení i ve větším gastro-balení pro restaurace, hotely a jídelny.

V sortimentní nabídce lze nalézt jak základní druhy zeleniny (hrášek, zelené fazolové lusky, kukuřice, mrkev, …), tak i zeleninové směsi a saláty. Ty již nevyžadují velkou úpravu, jídlo je během pár minut hotové, což přináší výraznou úsporu času při vaření.

Martin Stanko

Pro další informace kontaktujte agenturu Botticelli Public Relations, s.r.o., Ke Krčské stráni 1, Praha 4,
e-mail: martin.stanko@botticelli.cz

23.2.2004 12:00| autor: Markéta Dušková

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist