Čekankový nákyp podrží kila od těla

Vypadá jako pekingské zelí, používá se do salátů jako zelí, ale není to pekingské zelí! Ve starém Egyptě pražili s kořene čekanky kávu. Prášek kořenové čekanky totiž obsažený inzulín lehce karamelizuje a my si z něj vaříme bílou kávu, meltu, která čistí krev, chrání střeva, snižuje cholesterol, podporuje trávení a pomáhá HUBNOUT!

Čekanka obsahuje velké množství minerálů a dnes tolik atraktivní přírodní složky vlákniny.
Rostlinku zdobí fialkové květy, které lze dusit, vařit, péct a především pak pojídat.

Připravte si:

. uzavřené čekankové květy (puky)
. citrónovou šťávu
. hnědý cukr
. sůl
. šunku
. sýr

Co dům dá… čekanku doplní a zbaví hořké chuti

Omytá poupata čekanky pokapeme citrónovou šťávou.
Posypeme hnědým cukrem.
Maličko osolíme.
Podlijeme vodou a podusíme.

Mezitím:

Ohnivzdornou misku vymažeme máslem.
Misku poklademe šunkovým nářezem, či dietním salámem juniorem
a štědře posypeme podušenou čekankou.

A nakonec:

Obsah misku poprášíme strouhaným sýrem, několika chutí
a poklademe plátky másla.

V předehřáté troubě pečeme do růžova.

Servírujeme:

Ještě horký čekankový nákyp ozdobíme snítkou petržele, či lístky máty.
K zapečené čekance si dopřejte ovocný salát z čerstvého nebo i kompotovaného ovoce.

29.7.2007 12:00| autor: Markéta
štítky: recepty

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist