Umělá barviva a konzervanty nedávejte aktivním dětem!

Pokud jsou v jídle, mohou umělá barviva a konzervanty zvýšit u dětí hyperaktivitu. Podle britských odborníků jsou nejhorší především ochucené nápoje. U dětí ve věku mezi třemi a devíti roky s hyperaktivní poruchou se při konzumaci takových potravin stav výrazně zhoršuje.

O vztahu mezi umělými látkami přidávanými do jídla a hyperaktivitou se spekulovalo delší dobu.„Význam naší práce je v tom, že účinky byly prokázány u tříletých a osmi až devítiletých dětí v celé populaci, nejen u těch dětí, které jsou diagnostikovány s poruchou pozornosti a hyperaktivity (ADHD),“ tvrdí autor studie profesor psychologie Jim Stevenson z University of Southampton. Výsledky svého bádání s kolegy zveřejnil v odborném magazínu The Lancet.


„Velikost účinků je podobná jako u dětí s ADHD,“
dodal Stevenson. Britský Úřad pro kvalitu potravin (Food Standards Agency) na základě této studie začal projednávat změny doporučení pro rodiče. Úřad zřejmě doporučí, aby dětem předškolního a školního věku nebyly podávány potraviny s umělými barvivy, aromaty a konzervanty.

11.9.2007 12:00| autor: Famous

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist