Umělá barviva a konzervanty nedávejte aktivním dětem!

Pokud jsou v jídle, mohou umělá barviva a konzervanty zvýšit u dětí hyperaktivitu. Podle britských odborníků jsou nejhorší především ochucené nápoje. U dětí ve věku mezi třemi a devíti roky s hyperaktivní poruchou se při konzumaci takových potravin stav výrazně zhoršuje.

O vztahu mezi umělými látkami přidávanými do jídla a hyperaktivitou se spekulovalo delší dobu.„Význam naší práce je v tom, že účinky byly prokázány u tříletých a osmi až devítiletých dětí v celé populaci, nejen u těch dětí, které jsou diagnostikovány s poruchou pozornosti a hyperaktivity (ADHD),“ tvrdí autor studie profesor psychologie Jim Stevenson z University of Southampton. Výsledky svého bádání s kolegy zveřejnil v odborném magazínu The Lancet.


„Velikost účinků je podobná jako u dětí s ADHD,“
dodal Stevenson. Britský Úřad pro kvalitu potravin (Food Standards Agency) na základě této studie začal projednávat změny doporučení pro rodiče. Úřad zřejmě doporučí, aby dětem předškolního a školního věku nebyly podávány potraviny s umělými barvivy, aromaty a konzervanty.

11.9.2007 12:00| autor: Famous

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist