Co se skrývá za flavor – čajovým aroma Ochutnejte šampaňské mezi čaji…
prevence
V horských oblastech jižní Číny, rostou čajové keře se stříbrno-bílým chmýřím. Ještě neotevřené lístky poupat se sbírají, suší a louhují do lahodného elixíru, které provází legendy. Bílý čaj je totiž považován za specialitu a výjimečnou složku mezi čaji. Má...
čaje miluji , ale žádný z těchto jsem ještě neochutnala !
Označení BÍLÝ čaj vůbec nesouvisí se stříbřitým ochmýřením, ale se způsobem zpracování čajových lístků. Taktéž na keřích neroste žádné chmýří jako takové, ale jsou ochmýřeny vrcholové, ještě nerozvinuté pupeny čajových lístků (tipsy). BÍLÝ čaj nízké kvality může bsahovat plně rozvinuté lístky (druhé, třetí, atd. odshora) a minimum (nebo žádné) stříbřité tipsy. Naopak tipsy se mohou vyskytovat klidně i v čaji černém. Většinou však v bílém, žlutém a zeleném (nej)vyšší třídy (opět názvy nesouvisí s barvou, ale způsobem zpracování). A taky v čajích Pu-Erh.