Zázračná cibulka s fynocidy

Egypťané pili šťávu z česneku proti škrkavkám. Indové používali česnek proti choleře i jako prevenci proti moru. V Polsku léčili pastou z cibule nebo česneku rány vojáků, kteří podstoupili amputaci, či je sžírala gangréna.

Také moderní medicína doporučuje česnek pro úpravu vysokého i nízkého tlaku, řadě infekcí a začne-li se prý užívat včas, zastaví i kornatění tepen. Probudíme-li se vinou prochlazení z nešetrné klimatizace s bolestmi v krku, lze tento stav údajně zastavit již po dvanácti až čtyřiadvaceti hodinách, aniž bychom museli navštívit lékárnu.

Raději zaběhněte do potravin a v oddělení zeleniny pořiďte pěkně šťavnatou hlavičku česneku. Stroužek vložený do úst do sebe nasává infekce, způsobené zánětem mandlí i očních spojivek, prostřednictví slzných kanálků.  Je doporučován pacientům, trpícím záněty dásní, i paradentózou. Přeříznutý stroužek, zabalený v gáze a vložený do ucha, hojí bolestivý zánět středního ucha.

Česnekem můžete léčit i bradavice
Stačí šťávou pravidelně a několikrát denně potírat postižená místa.

Na pupínky česnek – česnekoviny

Česnek je prapůvodní antibiotikum, proto jej využijte nemáte-li po ruce tea tree, na skvrnky a nedostatky pleti.

Musí být nový a syrový
Podmínkou je užívat česnek syrový, pouze v této formě obsahuje účinné fynocidy, které pronikají blánou do jednobuněčných živočichů a hubí je. Fynocidy se vylučují z těkavých rostlinných olejů. Další látkou, kterou na sebe česnek nechal vědce upozornit byl Alicin.
Journal of American chemical society v roce 1944 referoval o významném brzdícím mechanismu této látky a srovnával jí s penicilinem, jehož účinek je silnější, ale relativně omezený. Česnek však hubil staphylococy, streptococy, aureus, tyfocus, desenteriae, bacillus subtilis,  margoni a tuberculosis nanae i celou řadu dalších virů a bakterií.

Česneková kúra

Vyznavači syrové stravy, nepleťte si ji s vegetariánskou dietou, doporučují jíst syrový česnek už při ranním a poté při večerním jídle spolu s ovocem a mlékem. Takto pojídaný česnek, čistí, tedy detoxikuje organismus.

Smůla, nejúčinnější je aroma

Česneková pachuť, způsobená charakteristickým zápachem, vedla mnohé laboranty k přesvědčení, že jeho léčivou sílu vpraví do tabletek a oprostí od nežádoucího pachu.
Ovšem výzkumy prokázaly, že právě tyto zapáchající látky jsou v česneku nejúčinnější a likvidují se jak chemickým zpracováním, tak tepelnou úpravou při vaření.

Tip: Dle babských rad a příruček, může být i pachuť potlačena přirozeně.
Tedy nejen žvýkačkou, ale také plody borůvek, snítky petržele nebo rýžovými semínky.         

24.7.2007 12:00| autor: Markéta
Více o tématu: česnek

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist