Víno a čaj skvělou prevencí rakoviny

Červené víno a zelený čaj obsahují mnohonásobně více polyfenolů než všechny známé druhy zeleniny a ovoce. Pravidelnou  – ovšem střídmou  – konzumací těchto nápojů lze lépe chránit tělo před rakovinou a cévními chorobami.

Velké dávky polyfenolů podle francouzských vědců mohou skutečně udržet rakovinné bujení na uzdě. A nejvíce těchto látek může lidské tělo získat z červeného vína a zeleného čaje. Mnohonásobně více než ze všech známých druhů ovoce a zeleniny, v nichž se polyfenoly také vyskytují. S těmito závěry Francouzi informovali v listopadovém vydání odborného časopisu FASEB (Federace amerických společností pro experimentální biologii).

Již velmi malé dávky polyfenolů mají příznivý vliv na srdce a cévy. Potřebné množství těchto látek lze tělu dodat vypitím dvou decilitrů červeného vína denně. Dostatek ho do těla přijímají také lidé, kteří se stravují tzv. „středomořsky“, tedy pojídají denně dostatek ovoce a zeleniny. Velké množství polyfenolů obsahuje také zelený čaj, který je v tomto ohledu srovnatelný právě s červeným vínem a předčí veškeré známé druhy ovoce a zeleniny.

1.11.2007 12:00| autor: Famous

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist