Feng-shui – NAKRMTE SVÉ HMOTNÉ „ČI“ NA TOM SPRÁVNÉM MÍSTĚ

Stravování – je lepší než sex, ale ten v práci není povolen, tak vlastně co s tím

Jedno čínské přísloví říká: „Pokud máš jen dvě mince, kup za tu jednu chléb a za tu druhou květinu. Ta první ti dá život a ta druhá jeho smysl.“ Jídlo je naše hmotné či, které stejně jako energii v prostoru vnímáme, ale nejenom to, my je i přijímáme do svých těl. Strava je jedním z úkonů plným různých společenských zvyklostí, způsobů chování a návyků. Ovšem musíme jíst, abychom žili. Díky tomu je kuchyně taky po vstupu do domu či bytu ta nejdůležitější místnost v domě…

feng-shui / 14 – Jídelna

Proto hned na začátek má-li padnout rozhodnutí zda mít svou vlastní kuchyň s stravovnu či jídelnu – neváhejte. Jde sice o dlouhodobou investici, ta se však vysoce vyplatí. V dnešní době jsou na tom relativně výhodně bussines centra, kde je většinou postavena jídelna nebo je v okolí množství dalších podniků stravovacích. Ne zrovna burgerových. Zde nedoporučuji stravování ani svému největšímu nepříteli, natož pak manažerům či snad dělníkům pokoušejícím se nasytit.

Vaření přetváří tvrdé a syrové materiály na jemná a delikátní sousta, z JANG na JIN. Všechno směřuje dovnitř. Máme-li hlad většinou se těšíme. Na něco dobrého. Proto řešme u jídla spíše ty pozitivní starosti našeho života. Nikoliv starosti! Ty v nás mohou zůstat stejně dlouho, jako tvrdý steak. O co snadněji se dotahují do zdárného konce nápady při pracovních obědech! V dřívějších dobách bývala jídelna středem domu k níž se sbíhaly všechny vnější linky. Můžete-li to zařídit postavte ji stejně. Ne přímo doprostřed hliníkárny, ale tak, aby v množství provozů byla lehce identifikovatelná.

Atributy pro správnou jídelnu jsou: světlo, prostor a vzduch. Můžete-li, umístěte ji někam na západ. Stejně tak i malou kuchyňku pro vaše zaměstnance. Západní sektor je ideální. Sever je vodou – bude vám způsobovat mnohdy nekončící opravy potrubí a průsaky vody. Jih je zase ohněm – příliš mnoho energie bude přispívat k četným drobným a o to nepříjemnějším nehodám.

Vaše místnost pro stravování nemusí být zrovna výstavní galerií, ale několik pěkných obrázků a květin se hodí vždy. Pozor! nezapomeňte, že nyní pracovník odpočívá a přijímá potravu. Nechtějte mu při tom podsunout sdělení, že vaše firma je ta nej, jak tomu mnohdy na pokyn našich marketingových guru mnohdy bývá i na wc. Tím ho spíše odsunete někam úplně jinam. Nechme lid žít a on se Vám odmění.

Nebudeme se zde rozepisovat, že dobrý kuchař udělá více práce pro blaho kolektivu než průměrný kuchař a než hrozný kuchař. Stejně tak úklid. Čistota nejenom půl zdraví, ale i mysl pozvedá.

Co se týká doplňkových prostor v menších firmách nemusí se nutně chlubit vybavením jako celozávodní kuchyně. Stačí automat na kávu a mikrovlnná trouba. Nutné je však mít nějaké nádobí pro ohřev v mikrovlnné troubě. Také několik příborů a kávových či čajových souprav. Stejně tak nezapomeňte na dřez s vodou na umytí špinavých hrníčků.

Apropó! Zaveďte od počátku nesmlouvavě tvrdou realitu dne, že kdo jí a pije, tak si i sám myje! Po sobě. Když začnete z lásky k bližnímu mít po ostatních skončíte jako ten převozní z pohádky o Plaváčkovi. A umýval a umýval…

Michal Zachar / PEI – Vaše inspirace
poradce pro tvorbu image
info@imageaudit.info
http://www.imageaudit.info

30.7.2004 12:00| autor: Michal Zachar

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist