Což takhle dát si …..ŘEDKVIČKY

Malé rudé bulvy s běloučkým myším ocáskem. Tak to jsou ŘEDKVIČKY! RUDÉ ZLATO VE VAŠÍ KUCHYNI!!!
Stále dumáte, čím oživit váš jídelníček, aby byl stylový, pokud možno ekonomicky přijatelný a ryze jarní

Což takhle dát si …ŘEDKVIČKY?
RUDÉ ZLATO VE VAŠÍ KUCHYNI!!!

Malé rudé bulvy s běloučkým myším ocáskem. Tak to jsou ŘEDKVIČKY! Tato nenápadná zelenina, představuje mimořádné množství vitamínů a minerálů v jedné naprosto přírodní tabletě. Doporučuje se ovšem nepolykat přímo, důkladně rozžvýkat a ujistit se, že mírně pálivá chuť skutečně odpovídá ředkvičce, nikoli podobně zbarvené papričce „feferonové“.

Pokud jste jaksi zapomněli zaset a zasázet, zkuste navštívit supermarket. Ani my antipěstitelé totiž nemusíme zůstávat bez zdrojů draslíku, hořčíku a dalších prostředků, které ví jak zdraví zajistiti. Při výběru ovšem dbejte na čerstvost (což je pojem relativní). Napoví vám sama rostlinka. Její bulvy, chcete-li plody, nemají být přerostlé nebo duté, šlahouny zeleně by měly barevně odpovídat šťavnaté zeleni a jen velmi zdaleka připomínat podzimní povadlé listí.

A kam s nimi? Většinou si labužníci pochutnávají na dužnině. Přidávejte ji do salátů, kam s sebou přinese i vitamín C a B1. Kurděje a nemoci z jednostranné stravy se vás týkat rozhodně nebudou. Ředkvičku můžete smažit, dusit, vařit, zapékat i konzumovat za syrova. V takovém případě zkuste experimentovat. Ředkvičkou nepohrdne žádný zeleninový salát a díky své velmi výrazné, pikantní chuti si dobře rozumí s cibulí, hlávkovým salátem i třeba máslem na krajíci chleba.

A když vás sama ředkvička nakonec omrzí, vystřídejte její místečko na krájecím prkénku starší sestrou ŘEDKVÍ. K dobru všestranné bílé ředkvi přispívá sladkost, díky níž se více mazlí s choulostivými dětskými jazýčky.

Příjemný den a dobrou chuť

12.5.2003 12:00| autor: Markéta Dušková
Více o tématu: minerályvitamíny

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist