Červené víno léčí diabetes

O vínu se ví, že má i pozitivní dopad na lidský organismus. A červené víno se opět ukázalo ve svém lepším světle jako nápoj nabitý látkami s blahodárnými účinky. Dokáže léčit cukrovku!

Nejenže je v malém množství vhodnou prevencí rakoviny a stárnutí, ale pomoci prý může také při léčbě diabetu typu 2. Mok z červených hroznů je totiž doslova nabitý látkou resveratrolem – antioxidantem, který potlačuje rezistenci vůči inzulínu.

Inzulín je hormon trávicího systému, který řídí obsah cukru v krvi. Když se tělo během života stane vůči inzulínu necitlivé (např. nezdravým životním stylem), mluvíme o inzulínové rezistenci a vzniku diabetu typu 2. Tím se také liší od typu 1, kdy tělu inzulín chybí zcela a musí se podávat injekčně.

Podle čínských vědců resveratrol omezuje inzulínovou rezistencí u myší a mohl by mít stejné účinky také u člověka.

Jenže pitím červeného vína by se dostatek resveratrolu pro léčbu diabetu typu 2 do těla nedostal. Člověk by musel totiž denně vypít tři litry tohoto nápoje. A to by výrazně převážily negativní účinky alkoholu, takže pozitivní působení by se minulo účinkem.

Antioxidant resveratrol se nachází v hroznech, malinách, arašídech a dalších typech rostlin.

Závěry studie čínských expertů z Šanghaje vyšla v říjnovém čísle odborného časopisu Cell Metabolism.

5.10.2007 12:00| autor: Famous
Více o tématu: červené vínorakovina

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist