Recepty: Vaříme rychle a zdravě

Chcete dát sbohem nezdravým polotovarům, které vám způsobují žaludeční potíže, zvyšují riziko obezity a podněcují vznik civilizačních chorob? Naučte se vařit rychle a zdravě. Připravili jsme pro vás několik jednoduchých receptů, které vám nezaberou více než 30 minut.

varime-zdrave-1100x618.jpg

Polévka s ovesnými vločkami (max. 30 minut)

Připravte si zeleninový vývar: do litru vody dejte vařit kousek celeru, mrkve, cibule, libečku (popř. petržele). Do vývaru hoďte hrst ovesných vloček a povařte je. Nakonec do polévky klepněte vejce a rozmíchejte ho. Polévku ozdobte nasekanou pažitkou.

Těstoviny s cuketou (max. 30 minut)

Těstoviny dejte vařit dle návodu. Na pánvi rozpalte olej, osmažte na něm cibulku. Přidejte na kousky nakrájenou cuketu, mrkev, petržel, popřípadě houby nebo rajčata. Osolte a okořeňte (bazalkou nebo oreganem). Až zelenina změkne, smíchejte ji s uvařenými těstovinami a posypte nastrouhaným parmazánem.

Zeleninový kuskus (max. 30 minut)

Kuskus připravte dle návodu. (Požadované množství nasypte do hrnce a zalijte povařenou vodou – dává se jeden díl kuskusu ku dvěma dílům vody. Hrnec s kuskusem přiklopte poličkou a občas promíchejte.) Mezitím na pánvi rozpalte kapku olivového oleje a přidejte mraženou zeleninu, kterou orestujete. Použít můžete samozřejmě i zeleninu čerstvou. Když je zelenina orestovaná, přidejte konzervovaného lososa, promíchejte a lehce osmažte. Zeleninovou směs i kuskus osolte. Na talíř dejte kuskus a vedle zeleninovou směs nebo obě části smíchejte. Podávat můžete se zeleninovou oblohou.

[[related]]

Ovesná kaše (max. 25 minut)

Ovesná kaše je výbornou a zdravou snídaní. Připravit si ji můžete ale také k večeři. Pro 2 osoby budete potřebovat šálek ovesných vloček, 3 šálky mléka, trochu soli. Mléko dejte do hrnce a ohřejte ho. Když je mléko horké, přidejte do něho vločky a povařte je za stálého míchání (asi 1 minutu). Uvařenou ovesnou kaši nechte odstát asi 5 minut. Do misky dejte ovesnou kaši, přidejte ovoce podle chuti – sušené švestky, jablka, rozinky, ořechy a podávejte.

Bleskový dezert á la tiramisu (max. 20 minut)

Připravte si poháry a uvařte silnou kávu. Namočte v ní piškoty a položte je na dno poháru. Dejte vrstvu kysané smetany oslazené podle chuti cukrem. Na ni položte sezónní, mražené či kompotované ovoce. Znovu položte piškoty, kysanou smetanu a ovoce. Pokud máte čas, nechte uležet dvě hodiny v lednici.

Podělte se s námi i vy o vaše rychlé recepty 🙂

Foto zdroj: profimedia. cz

1.3.2013 8:00| autor: Jana Poncarová

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist