Skvělý způsob jak se zahřát – lahodné horké nápoje

Za okny kraluje zima a všichni se raději před mrazy schováme do tepla ke kamnům. Zpříjemněte si krátké zimní dny s šálkem cereálního nápoje Nestlé Caro a překvapte své blízké netradičními variacemi, které roztančí vaše chuťové buňky.

Nechte se inspirovat pikantním Caro s chilli a pepřem, nebo vsaďte na pomocníka v boji proti nachlazení – Caro se zázvorovým sirupem.

CARO MACHIATTO NA VÍDEŇSKÝ ZPŮSOB
2 lžičky    Cara
150 ml        mléka
50 ml        vody
20 g        nastrouhané čokolády
15 g         cukru

Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Mléko zahřejeme přibližně na 70 °C, přidáme cukr, vyšleháme do pěny a nalijeme na připravené Caro. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.


ZIMNÍ CARO
2 lžičky    Cara
150 ml        mléka
50 ml        vody
25 g         cukru
Plátek         kandovaného pomeranče
Plátek        kandovaného citronu
hřebíček, celý pepř, skořice, badyán

V hrnku rozpustíme cukr na karamel, přidáme hřebíček, celý pepř, skořici, badyán a při nízké teplotě necháme chvíli prohřívat. Koření můžeme nalepit na míchátko a použít jako dekoraci. Karamel zalijeme vodou a rozvaříme. Přidáme Caro a mléko, promícháme a nalijeme do skleniček. Ozdobíme kandovaným ovocem a podáme.

CARO S ČOKOLÁDOVOU ŠLEHAČKOU
2 lžičky    Cara
80 ml        smetany ke šlehání
120 ml        vody
10 g         vanilkového cukru
25 g        mléčné čokolády
čokoládové hoblinky
karamelové ozdoby

Smetanu zahřejeme (ale nevaříme!) asi na 50 °C, přidáme mléčnou čokoládu a necháme rozpustit. Čokoládovou smetanu necháme vystydnout a pak ušleháme do pevné šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C, nastříkáme čokoládovou šlehačku a ozdobíme čokoládovými hoblinkami a karamelovými ozdobami.

PIKANTNÍ CARO S PEPŘEM, CHILLI A KORIANDREM
2 lžičky    Cara
100 ml        mléka
50 ml        kokosového mléka
50 ml        vody
1 g        citronové trávy
15 g         cukru
1 g        chilli papriček – podle chuti
čerstvý koriandr
celý pepř

Horkou vodu s kokosovým mlékem ohřejeme na 90 °C a zalijeme s nimi Caro. Do ohřátého mléka asi na 70 °C přidáme cukr s rozmačkanou citronovou trávou, vyšleháme do pěny a nalijeme na připravené Caro. Ozdobíme podle chuti nasekanými chilli papričkami, hrubě drceným pepřem a čerstvým koriandrem.

BOMBARDINO CARO
2 lžičky    Cara
80 ml        smetany na šlehání
80 ml        vody
50 ml        vaječného likéru
10 g        vanilkového cukru
koktejlová třešeň

Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do pevné šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Do sklenice nejprve nalijeme vaječný likér, opatrně přilijeme připraveným Carem, nastříkáme šlehačku, ozdobíme koktejlovou třešní a podáváme s brčkem.

CARO SE ZÁZVOROVÝM SIRUPEM
2 lžičky    Cara
80 ml        smetany na šlehání
80 ml        vody
50 ml        medu
20 g        zázvoru

Smetanu ušleháme do pevné šlehačky, med prohřejeme se zázvorem nakrájeným na plátky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Do sklenice nejprve nalijeme med se zázvorem, opatrně přilijeme připraveným Carem, nastříkáme šlehačku a ozdobíme zbylými plátky zázvoru

10.12.2012 1:00| autor: Komerční prezentace

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist