Skvělý způsob jak se zahřát – lahodné horké nápoje

Za okny kraluje zima a všichni se raději před mrazy schováme do tepla ke kamnům. Zpříjemněte si krátké zimní dny s šálkem cereálního nápoje Nestlé Caro a překvapte své blízké netradičními variacemi, které roztančí vaše chuťové buňky.

Nechte se inspirovat pikantním Caro s chilli a pepřem, nebo vsaďte na pomocníka v boji proti nachlazení – Caro se zázvorovým sirupem.

CARO MACHIATTO NA VÍDEŇSKÝ ZPŮSOB
2 lžičky    Cara
150 ml        mléka
50 ml        vody
20 g        nastrouhané čokolády
15 g         cukru

Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Mléko zahřejeme přibližně na 70 °C, přidáme cukr, vyšleháme do pěny a nalijeme na připravené Caro. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.


ZIMNÍ CARO
2 lžičky    Cara
150 ml        mléka
50 ml        vody
25 g         cukru
Plátek         kandovaného pomeranče
Plátek        kandovaného citronu
hřebíček, celý pepř, skořice, badyán

V hrnku rozpustíme cukr na karamel, přidáme hřebíček, celý pepř, skořici, badyán a při nízké teplotě necháme chvíli prohřívat. Koření můžeme nalepit na míchátko a použít jako dekoraci. Karamel zalijeme vodou a rozvaříme. Přidáme Caro a mléko, promícháme a nalijeme do skleniček. Ozdobíme kandovaným ovocem a podáme.

CARO S ČOKOLÁDOVOU ŠLEHAČKOU
2 lžičky    Cara
80 ml        smetany ke šlehání
120 ml        vody
10 g         vanilkového cukru
25 g        mléčné čokolády
čokoládové hoblinky
karamelové ozdoby

Smetanu zahřejeme (ale nevaříme!) asi na 50 °C, přidáme mléčnou čokoládu a necháme rozpustit. Čokoládovou smetanu necháme vystydnout a pak ušleháme do pevné šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C, nastříkáme čokoládovou šlehačku a ozdobíme čokoládovými hoblinkami a karamelovými ozdobami.

PIKANTNÍ CARO S PEPŘEM, CHILLI A KORIANDREM
2 lžičky    Cara
100 ml        mléka
50 ml        kokosového mléka
50 ml        vody
1 g        citronové trávy
15 g         cukru
1 g        chilli papriček – podle chuti
čerstvý koriandr
celý pepř

Horkou vodu s kokosovým mlékem ohřejeme na 90 °C a zalijeme s nimi Caro. Do ohřátého mléka asi na 70 °C přidáme cukr s rozmačkanou citronovou trávou, vyšleháme do pěny a nalijeme na připravené Caro. Ozdobíme podle chuti nasekanými chilli papričkami, hrubě drceným pepřem a čerstvým koriandrem.

BOMBARDINO CARO
2 lžičky    Cara
80 ml        smetany na šlehání
80 ml        vody
50 ml        vaječného likéru
10 g        vanilkového cukru
koktejlová třešeň

Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do pevné šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Do sklenice nejprve nalijeme vaječný likér, opatrně přilijeme připraveným Carem, nastříkáme šlehačku, ozdobíme koktejlovou třešní a podáváme s brčkem.

CARO SE ZÁZVOROVÝM SIRUPEM
2 lžičky    Cara
80 ml        smetany na šlehání
80 ml        vody
50 ml        medu
20 g        zázvoru

Smetanu ušleháme do pevné šlehačky, med prohřejeme se zázvorem nakrájeným na plátky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Do sklenice nejprve nalijeme med se zázvorem, opatrně přilijeme připraveným Carem, nastříkáme šlehačku a ozdobíme zbylými plátky zázvoru

10.12.2012 1:00| autor: Komerční prezentace

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist