Vánoční kuchařka: Čokoládová pěna

Jelikož se největší svátky v roce nezadržitelně blíží, budeme vám pravidelně přinášet zajímavé vánoční recepty. Popadněte tedy své chuťové buňky a pojďte se připravit na vánoční kulinářské bláznění. Začneme – jak jinak – čokoládově.

Mouse au chocolat – čokoládová pěna

Potřebujete:

•    200 g tmavé čokolády na vaření
•    50 g másla
•    4 vejce + 1 bílek
•    2 polévkové lžíce rumu nebo 4 kávové lžičky silné kávy
•    špetka soli

Postup:

Na plotně rozehřejte čokoládu s máslem nakrájeným na kousky. Mimo plotnu přidejte 4 žloutky a rychle vmíchejte. Potom přidejte rum nebo kávu. Ušlehejte sníh z 5-ti bílků se špetkou soli. Po lžících přidejte a jemně vmíchejte (ne prudce) ušlehaný sníh postupně do čokoládové směsi. Hotovou směs nechte 4 hodiny uležet v chladničce.

12.11.2007 12:00| autor: Zuzka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist