Šéf na grilu: „Náhražky jsou na h**no!“

Ač na to počasí v posledních dnech zrovna nevypadalo, léto je s definitivní platností konečně tady. A tak nám nic nebrání začít si pořádně užívat teplého počasí, dlouhých dní a krátkých nocí a hlavně pohody při posezení s přáteli pod širým nebem. Nevím, jak vy, ale jestli něco na létě miluju, pak jsou to večery strávené na zahradě posezením u skleničky dobrého vína, povídáním pod hvězdnou oblohou a hlavně nějakou tou mňamkou připravenou na grilu.

U nás, navzdory snaze Zdeňka Pohlreicha i celého jeho týmu z pořadu: Šéf na grilu přiblížit našemu národu i jiné laskominy vhodné na gril, jednoznačně vede drůbeží maso. A právě v tomto díle pořadu na něj konečně přišla řada. Těšila jsem se, že si doplním knížku s recepty.

První recept v arabském duchu s jogurtem, citronem, zázvorem a šafránem ale rozhodně do mé poměrně rozsáhlé sbírky nepřibude. Nepřesvědčila mě ani skladba chutí, ani hláška: „Ono to trošku zčerná, ale to nevadí.“  Italská verze grilovaného kuřete vypadala podstatně lépe. Malé roládky z plátků masa přikrytých parmskou šunkou a plátky sicilského sýra zamotané s lístkem bazalky vypadaly luxusně. K tomu skvělá passata, mňam, píšu si. 🙂 Jen by, sakryš, nemuselo být všechno tak černé.

„Králíka, králíka, každej den králíka. Ani Pinďa to už nežere!“ Tak tahle věta mi vždycky prolétne hlavou, jakmile se někdo pustí do vaření, pečení nebo smažení králičího masa. Králík u nás v rodině rozhodně nezaujímá čestné místo na jídelním stole. Myslím, že bych mohla spočítat na prstech jedné ruky, kolikrát jsem ho jedla. Ten, který připravil Zdeněk v marinádě z dijonské hořčice (tu vážně můžu), rozmarýnu, tymiánu a hoblinek z citronu vypadal docela jedle.

A co na závěr? Odlehčený salát z kachních prsou. Ovšem kombinace kachních prsou, červeného vína, rukoly a piniových oříšků je na můj vkus příliš velká slátanina. To takový čerstvý salát ze zahrádky nebo trhu, rajčata vonící létem, okurka právě utržená ze skleníku spolu s paprikou, k tomu trošku balsamica a balkánského sýru strčí překombinovaný a určitě i pořádně nákladný recept do kapsy. Tak nevím, ať koukám sebevíc, vždycky bych z celého pořadu použila maximálně jeden recept. Možná přílišná fantazie je někdy taky spíše na škodu, nemyslíte? Nebo vás některý z receptů fakt nadchnul?

21.6.2011 4:00| autor: Petra Martišková
Více o tématu: kuřecí masoŠéf na grilu

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist