Láďa Hruška – recepty

Potravinový inspektor Láďa Hruška, reportér televize Nova, autor nové kuchařské knihy a kuchař v jedné osobě. V poměrně krátké době se mu podařilo sestavit knihu plnou levných receptů, které někteří z nás již dávno znají a druzí by je zase nikdy nevzali do úst. S Láďou Hruškou a jeho kuchařským uměním je to tak trochu jako se stanováním – jedni ho milují a druzí nenávidí.

Rozhodně nehodláme dnešním článkem vstupovat nikomu do svědomí ani co se vztahu k vaření a zdravému stravování týče, ani co se týče vztahu ke kuchařskému umění Ládi Hrušky. Možná vás také okouzlil smažák v hrnku, nebo pivní preclíky, případně pizza z pomazánkového másla anebo jste si dokonce zakoupili výtisk jeho nové knihy, kterou si jeho čtenáři a příznivci doslova na autorovi vyžádali.

Na druhé straně vám byl ale možná mnohem užitečnější Láďa Hruška jako potravinový inspektor, který dokázal poukázat na nejrůznější nešvary související s obsahem potravin, které běžně kupujeme a konzumujeme, aniž bychom věděli, z čeho jsou složeny.

Zatímco některé rodiny zažívají peklo, když jim babička na Velikonoce naservíruje kuře s nádivkou z vajec a kopřiv, jiní se s odvahou pouští do konzumace nadívaných kuřecích kůží Ládi Hrušky. Po masu ani památka a celé jídlo vyjde na neskutečných 25 Kč a jedna porce dokonce na 3 Kč. Škoda jen, že většina těchto levných jídel je také nezdravá, plná tuku, cukrů, soli a navíc ještě smažená. Na to tu přece máme řetězce fast foodů, abychom se stravovali nezdravě! Není třeba si své trávení ničit ještě doma u vlastního sporáku.

článek

Nicméně abychom potěšili i příznivce zdravého a levného vaření Ládi Hrušky, přinášíme našim čtenářkám recepty, které nás zaujaly.

Domácí Lučina

Na její výrobu je třeba si připravit smetanu ke šlehání, sůl, 2 ks velkých bílých jogurtů s minimálním obsahem tuku 10%, hrnec, cedník a bílé plátno. Oba jogurty nejprve smíchejte v nádobě se smetanou ke šlehání, směs osolte a znovu promíchejte. Cedník položte na hrnec, vyložte jej bílým plátnem a na to pak vylijte připravenou směs. Z takto připraveného polotvaru je zapotřebí nechat odkapávat syrovátku po dobu 24 hodin, a to v lednici. Je ovšem otázkou, zda i v tomto případě se jedná o recept levný a snadný.

Opilé kuře 

Ingredience: 1 celé kuře (cca 1,5 kg) 1 plechovka piva Marináda: 2 lžíce medu 3 lžíce oleje 3 lžíce sojové omáčky 1 lžíce vinného octa 4 stroužky česneku 1 lžička chilli v prášku 1 lžíce červené chilli omáčky sůl

Postup: Vezmeme celé kuře a vyndáme zbytek vnitřku. Omyjeme ho, osolíme a připravíme, jak jsme zvyklí na grilování. Vložíme kuře do marinády (podle receptu nebo své oblíbené) a necháme marinovat přibližně hodinu. Poté vezmeme plechovku piva a 1 dcl odlijeme (nebo i upijeme). Na vršek plechovky uděláme ještě dva otvory. Plechovku pak položíme na plech s pečícím papírem a kuře na ni usadíme. Plech s kuřetem vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 35 minut.

Tiramisu pro děti

Ingredience: 1 vanička tvarohu 1 kelímek zakysané smetany 1/2 kelímku smetany ke šlehání 1 vanilkový cukr 2 lžíce cukru piškoty 2 lžíce melty kakao na posyp

Postup: Ve vyšší nádobě vyšleháme smetanu. V jiné míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový a normální cukr. K této směsi vmícháme šlehačku. Meltu s vodou (50 ml vlažná) a do ní namáčíme piškoty. Střídavě vrstvíme do mističek piškoty a krém. Poslední vrstva musí být krém, který posypeme kakaem. Necháme vychladit.

A co vy a recepty Ládi Hrušky, jste jeho příznivci nebo odpůrci?

Foto: profimedia.cz

20.11.2014 8:00| autor: Zuzana Bohdalová
Více o tématu: recepty

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist