TĚSTOVINY A JEJICH RYCHLÁ PŘÍPRAVA – TIPY, KTERÉ PŘÍJDOU K CHUTI .-)

·Aby se při vaření těstoviny neslepovaly, přidáme do vody trošku oleje, a nebo v hrnci s vroucí vodou opláchneme mastnou vařečku či velkou lžíci, kterou mícháme rajčatovou šťávu.
·Když postavíme na plotnu hrnec s teplou vodou na špagety, začneme současně připravovat rajčatovou šťávu, abychom byli s vařením těstovin i omáčky hotovi současně.
·Rajčatovou omáčku vaříme vždycky ve větším širším kastrolu, protože se musí z rajčat vypařit voda, tj musí se vařit bez pokličky, a dlouho, asi 10 – 13 min. a to tak, by to zaprskalo celá kamna, kastrol musí mít dostatečnou velikost, aby do něj vešli uvařené scezené špagety, aby se mohly řádně smíchat s omáčkou.

· Používáme zásadně olivový olej, přiměřené množství, tj. ne málo, protože sám o sobě dává rajčatové omáčce výraznou chuť, a ne moc, aby omáčka neplavala v oleji.
· Česnek je též možné nekrájet, ale dát do každého stroužku ránu pěstí, aby pustil šťávu a hned hodit do rozpáleného oleje a nechat zpěnit.
· Pokud používáme loupaná rajčata, když je vylijeme z plechovky na osmahlý česnek a olej, vezmeme šťouchadlo na bramborovou kaši a rajčata řádně rozmačkáme.
· Pamatujeme si, že 1 plechovka rajčat –1/2 kg, stačí pro dvě normální, případně tři menší porce těstovin. Proto pro 4 osoby musíme dát 1 kg rajčat, pro 6 osob 3 plechovky.
· Rajčatová šťáva se nechává vždy zahustit, až olej zčervená a všechna voda z rajčat se vypaří.
· Bazalka se nekrájí, ale lístky se potrhají rukama, aby neztratily aroma.
· Bazalka se přidává až skoro nakonec, asi 2 min. před vypnutím rajčat
· Nahrubo nastrouhaná mozzarella se přidává až nakonec do kastrolu s hotovými horkými těstovinami zamíchanými s rajčatovou omáčkou, které vypneme, zamícháme a hned servírujeme, jinak se tahá jak guma a nedá se to už nijak zpravit.
· Pokud víme, že všichni mají rádi parmazán, přisypeme ho do kastrolu s horkými těstovinami a vše zamícháme, lépe se tak spojí s rajčaty.

Nevíte jak připravit Lasagna ondulata precotta?
(lasagne s vlnkou balené v krabičce)

Na dvě minuty ponořte pláty lasagni do horké (ne vroucí) vody, nechte osušit rozprostřené na látkové utěrce. Po osušení pokládáme plátek lasagne – omáčka (dle chuti např. zn. La Torrente rajčatový protlak) – lasagne – na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a takto připravené dáme zapéct. Pak už jen můžeme popřát dobrou chuť s těstovinami Riscossa.

Martina Chlumská

1.2.2005 12:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist