Femina.cz > Česká a světová kuchyně > Vánoční kuchařka: Mexická vánoční pánev
Vánoční kuchařka: Mexická vánoční pánev
Vánoce se slaví i v Mexiku.
Jak bohatá na chuti je mexická kuchyně, dokazuje další recept z Vánoční kuchařky.
Potřebujete:
• 0,5 kg mletého hovězího masa
• 1 malá cuketa
• 1 paprika (nejlépe žlutá a červená, aby byl pokrm hezky barevný)
• 1 rajský protlak (větší)
• 1 sterilované červené fazole
• 1 kysaná smetana
• sůl dle chuti
Koření:
1.varianta – trochu skořice
2.varianta – paprika sladká a pálivá
Postup:
Maso osmahněte na trošce oleje, přidejte rajský protlak, sterilované fazole, sůl dle chuti a koření dle chuti.
Poduste maso a nakonec přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a papriku. Chvíli ještě poduste tak, aby zelenina zůstala „křupavá“.
Při podávání ozdobte navrchu kysanou smetanou. Lze podávat s chlebem, bramborami a rýží.