Vánoční kuchařka: Kořeněná hovězí polévka

Polévka je grunt a kdo ji nejí ani v adventní čas, ten je špunt.

Potřebujete:

•    hovězí přední nebo pupek
•    celer
•    petržel
•    mrkev
•    cibule
•    česnek
•    nové koření
•    bobkový list
•    jalovec
•    celý černý pepř
•    mletý koriandr
•    polévkové nudličky
•    maggi
•    sojová omáčka
•    worcesterová omáčka
•    koření kari
•    hřebíček
•    koření gyros
•    sterilizované žampióny
•    zelená petrželka
•    mletý pepř
•    sůl

Postup:

Do tlakového hrnce dáme maso, veškerou očištěnou kořenovou zeleninu, celé stroužky česneku, celou oloupanou cibuli, bobkový list, celý pepř, jalovec, hřebíček, nové koření, osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit. S cibulí a česnekem nemusíme šetřit. Asi za ¾ hodiny odstavíme a necháme mírně prochladnout.

Vývar scedíme do jiného hrnce. Veškerou kořenovou zeleninu a maso pokrájíme na drobné kousky a přidáme do vývaru. Česnek propasírujeme a cibuli nakrájíme na kolečka a také přidáme do vývaru spolu s pokrájenými žampióny a nudličkami.

Přivedeme opět k varu a dochutíme mletým koriandrem, kari, gyrosem, sojovou omáčkou, worcesterovou omáčkou, maggi, mletým pepřem a solí.
Před podáváním přidáme nasekanou čerstvou zelenou petrželku.

15.11.2007 12:00| autor: Zuzka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist