Vánoční kuchařka: Domácí medovník

Jemný medovník si v posledí době získává stále nové fanoušky. Podle naší Vánoční kuchařky si jej můžete připravit i doma.

Potřebujete pro přípravu v páře:

•    1 lžíce medu
•    2,5 dkg másla
•    10 dkg cukru
•    1 lžička skořice
•    1 lžička sody
•    1 vejce

Vyndáme z páry a přidáme 23 dkg hladké mouky a pořádně prohněteme. Rozdělíme na 6 dílů, vyválíme 6 placek, které vykrojíme podle dna dortové formy a pečeme na pečícím papíru po dvou na plechu.

Ingredience na krém:

•    1 šlehačka
•    2 lžíce maizeny
•    5 dkg másla
•    malý šálek kávy

+

•    rum
•    marmeláda
•    perník na strouhání
•    jemně mleté vlašské ořechy

Postup:

Uvaříme kaši ze šlehačky a maizeny, necháme vychladnout a zašleháme 5 dkg másla a malý šálek hořké silné kávy. Můžeme přidat trošku moučkového cukru.

Každou placku před namazáním potřeme mašlovačkou rumem, mezi 3. a 4. placku dáme ještě ostřejší marmeládu. Krémem namažeme i vrchní placku a okraje.

Perník na strouhání a mleté vlašské ořechy smícháme a posypeme jimi celý dort. Zabalíme do alobalu a necháme proležet.

17.11.2007 12:00| autor: Zuzka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist