Vánoční kuchařka: Domácí medovník

Jemný medovník si v posledí době získává stále nové fanoušky. Podle naší Vánoční kuchařky si jej můžete připravit i doma.

Potřebujete pro přípravu v páře:

•    1 lžíce medu
•    2,5 dkg másla
•    10 dkg cukru
•    1 lžička skořice
•    1 lžička sody
•    1 vejce

Vyndáme z páry a přidáme 23 dkg hladké mouky a pořádně prohněteme. Rozdělíme na 6 dílů, vyválíme 6 placek, které vykrojíme podle dna dortové formy a pečeme na pečícím papíru po dvou na plechu.

Ingredience na krém:

•    1 šlehačka
•    2 lžíce maizeny
•    5 dkg másla
•    malý šálek kávy

+

•    rum
•    marmeláda
•    perník na strouhání
•    jemně mleté vlašské ořechy

Postup:

Uvaříme kaši ze šlehačky a maizeny, necháme vychladnout a zašleháme 5 dkg másla a malý šálek hořké silné kávy. Můžeme přidat trošku moučkového cukru.

Každou placku před namazáním potřeme mašlovačkou rumem, mezi 3. a 4. placku dáme ještě ostřejší marmeládu. Krémem namažeme i vrchní placku a okraje.

Perník na strouhání a mleté vlašské ořechy smícháme a posypeme jimi celý dort. Zabalíme do alobalu a necháme proležet.

17.11.2007 12:00| autor: Zuzka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist