Silvestrovské chuťovky – rychlá inspirace

Došla vám inspirace na silvestrovské chuťovky? Mrkněte sem, rychle a přehledně tu najdete snad úplně všechny dobrůtky, tradiční i netradiční…

Klobásová klasika
Bezkonkurenčně nejoblíbenější kombinace rohlíku, dobré klobásy, sýra, kyselé okurky či nakládané papriky. Doporučuji opravdu kvalitní klobásu, na té stojí celý úspěch. A dobrou změnou je vystřídat okurku za olivu.

Nivová
Pomazánka ze sýru niva, majolky či jogurtu a strouhaných ořechů je také klasikou. Zdobíme kouskem niva sýra či půlkou vlašského oříšku.

Ďábelská
Milujete-li hotovou pomazánku Ďábelské tousty, pak zkuste jemně opéct kolečka rohlíků a potřít je Ďábelskými tousty, ozdobit sýrem a věřte, že i studené je to výborná mňamka.

Tresčí játra
Ty můžeme servírovat buď jako pomazánku, kterou můžeme ochutit citronovou šťávou nebo česnekem, podle chuti a pokud dáváte přednost přírodním chutím, pak zkuste jednoduše pomazat rohlík máslem a přidat kousek tresčího játra jako ozdobnou pochoutku.

Chobotničkové
I jiné mořské plody z konzervy mají typicky jemnou rybí chuť a tak je můžeme servírovat jako tresčí játra – na rohlíku potřeném máslem.

Tuňákové
Tuňáková pomazánka je klasikou, zkuste do ní přidat najemno strouhaný sýr – bude jemnější. Anebo opět na máslový rohlík kousíček kvalitního masa.

Lososové
Kvalitní uzený losos si přímo říká o vystavení na kousek opečeného pečiva či pečiva potřeného například pomazánkovým máslem. Zdobí se například kousíčkem snítky kopru. Pomazánky alá losos jsou také oblíbené a asi nejlepším receptem je pomazánkové máslo a sekaná barevná treska podle vašeho oblíbeného poměru. Zdobíme cibulkou, pažitkou nebo kouskem vajíčka.

Z uzených ryb
Uzené ryby, například makrely se hodí pro výrobu pomazánek na chuťovky. Zdobíme bylinkami či sýrem.

Kaviárové
Z kaviáru můžeme lehce vymíchat pomazánku s majolkou nebo kuličky pouze položit na namazaný kousek pečiva.

Sardelové či ančovičkové
Tradicí jsou chuťovky potřené sardelovým máslem ovšem zajímavou změnou může být kolečko rohlíku s máslem a položenou ančovičkou. Aromatické i pikantní…

Kaparová
Kapary jsou pikantní nakyslá poupátka a pokud si jich koupíte skleničku, neprohloupíte. Smíchané s pomazánkovým máslem nebo majolkou jsou báječnou kombinací na chuťovky.

Mixujeme semínka
Což takhle chuťovky s mixovanými arašídy nebo s tradičním pestem, tedy mixovanými piniovými či slunečnicovými semínky, česnekem, parmezánem, bazalkou  a česnekem? Velmi pikantní.

Křenové
Oblíbené jsou také křenové pomazánky a můžeme je připravit jednoduchým smícháním pomazánkového másla a strouhaného křenu či přidat křen do jakékoliv sýrové pomazánky.

Hermelínové
Nadrobno nakrájený hermelín spojíme majonézou či jogurtem a vznikne jednoduchá a chutná hermelínová pomazánka.

Pivní
Voňavá, ač pro někoho odpuzující. Silná kombinace pivního sýra, cibule, másla a trošky piva na rozředění pomazánky, je opravdu pro fajnšmekry.

Špekáčkové
Vykrajovátky vytvořené kolečka či jiné tvary chleba, na ně položíte opravdu dobré a kvalitní kolečko špekáčku a na to trošku cibulky a věřte, že i tato obyčejná dobrota potěší – hlavně k pivu!

Uzené maso
Z podobného soudku je i druhý tip – nejlépe domácí uzené maso potřené hořčicí opět spočívající na kousku chleba. Obyčejné a neobyčejně dobré!

Inspirace bez pečiva

Opravdové chuťovky jako zobání k vínu či šampaňskému vykouzlíte i bez pečiva. Stačí jen dobře kombinovat. Co třeba?

–    sýr a oliva
–    niva a ořech
–    rajče a sýr parmezán, balkán či mozarella
–    pršut a sladký medový meloun
–    hermelín s ořechem


Tak dobrou chuť a máte-li nějaký obvyklý či neobvyklý vlastní tip, neváhejte a podělte se o něj!

28.12.2007 12:00| autor: Renata Petříčková

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist