Nejdražší dezert světa

Pro nejdražší dezert světa budete potřebovat letenku do New Yorku. Jako v každém správném dezertu v něm nechybí čokoláda a luxusní šlehačka, ovšem v tomto případě v něm najdete i zlatý prach.

 

Když hotel na Srí Lance letos v létě oznámil, že připravuje nejdražší dezert na světě v přepočtu za 290 tisíc korun, nenechalo to newyorského majitele restaurace Stephena Bruceho spát. A dnes se obrátil na Guinessovy světové rekordy s tím, že jeho dezert stojí v přepočtu téměř půl milionu korun.

Lahodný pohár hýřící čokoládou a zlatem připravují v jeho podniku Serendipity 3 na Manhattanu. Dezert se jmenuje Frrrozen Haute Chocolate, obsahuje puding s 28 vzácnými druhy kakaa, prvotřídní šlehanou smetanu a prach z poživatelného třiadvacetikarátového zlata. Vršek poháru zdobí pralinka La Madeline au Truffle.

Vedle čokoládové zlatem se blyštící pochoutky dostane každý klient navíc lžičku z osmnáctikarátového zlata a zlatý dámský náramek. Samozřejmě vše jako dárek, který si z podniku a kulinářského zážitku odnáší domů.

Srílanská specialita zase nabízí obří akvamarín vážící 80 karátů. V hotelu na jih od největší metropole Kolomba ho připravují z šampaňského Dom Perignon, z plátků pravého stříbra a zlata a zmíněného kamene. Zákusek je skutečným dílem mistra cukráře, připomíná kocábku s tradičním srílanským rybářem. To vše je vyrobeno z čokolády a karamelu.

9.11.2007 12:00| autor: Famous

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist