Brunch

V poslední době nabízejí i české restaurace, obvykle na neděli, svým hostům brunch (branč). A co že to vlastně je?

Brunch nebo bruncheon představuje jídlo, které je podávané od pozdního rána do brzkého odpoledne, obvykle mezi 11. a 15. hodinou a kombinuje pokrmy k snídani i obědu. Samotný název vznikl složením anglických slov pro snídani a oběd, tedy BReakfast a lUNCH a poprvé se začal používat pravděpodobně ve Velké Británii kolem roku 1896.

Brunch je obvykle servírován jako samoobslužný bufet, pokrmy však mohou být servírovány také jako menu, někdy současně s nabídkou bufetu. Brunch je nabízen za jednotnou cenu na osobu a často tento způsob jídla, zvláště o víkendech, využívají rodiny s dětmi či přátelé, kteří si chtějí napřed očima vybrat, na co právě mají chuť a během jídla si povídat v příjemné a přátelské atmosféře.

30.5.2008 12:00| autor: Wanda

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist