Brunch

V poslední době nabízejí i české restaurace, obvykle na neděli, svým hostům brunch (branč). A co že to vlastně je?

Brunch nebo bruncheon představuje jídlo, které je podávané od pozdního rána do brzkého odpoledne, obvykle mezi 11. a 15. hodinou a kombinuje pokrmy k snídani i obědu. Samotný název vznikl složením anglických slov pro snídani a oběd, tedy BReakfast a lUNCH a poprvé se začal používat pravděpodobně ve Velké Británii kolem roku 1896.

Brunch je obvykle servírován jako samoobslužný bufet, pokrmy však mohou být servírovány také jako menu, někdy současně s nabídkou bufetu. Brunch je nabízen za jednotnou cenu na osobu a často tento způsob jídla, zvláště o víkendech, využívají rodiny s dětmi či přátelé, kteří si chtějí napřed očima vybrat, na co právě mají chuť a během jídla si povídat v příjemné a přátelské atmosféře.

30.5.2008 12:00| autor: Wanda

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.
TOPlist