Žijte zdravě, jezte sushi!

Udržet si štíhlou postavu a ještě přitom dodržovat správnou životosprávu, je pro mnohé z nás občas velký problém.

Jíst zdravě a chutně a přitom nepřibírat dokážete snadno, když budete jíst japonskou specialitu – sushi.

„Chtěl bych všem ženám, které ještě neochutnali sushi vzkázat, že by se toho neměli vůbec bát. Je to tradiční a klasické japonské jídlo s více než tisíciletou historií. Tento lahodný pokrm – ručně zavinuté či tvarované kousky ochucené vařené rýže, doplněné o syrovou rybu, mořské plody či zeleninu – z Japonska má blahodárné účinky na lidské zdraví. Nemusíte se tedy vůbec bát, že přiberete na váze, naopak, sushi Vám žádný kilogram navíc nepřidá,“ prozradil nám odborník na sushi z restaurace SOHO+, který nám zároveň doporučil místní specialitu.

„Vynikající je kombinace lososa, čerstvého tuňáka, vařených krevet, marinovaného úhoře, avokáda či okurky.“

A jak se takové sushi vůbec jí?  „Součástí takzvané přílohy je japonský křen wasabi, originální sojová omáčka a marinované plátky zázvoru amazu – gari. Klasicky se sushi jí jídelními hůlkami. Sojovou omáčku s kouskem zeleného japonského křenu smícháte na talíři, v kterém si sushi lehce namočíte.“

 

Na slavnostní ochutnávce nechyběly ani naše slavné osobnosti, které mají kladný vztah k sushi, jako je fotbalista Vladimír Šmicer nebo Michal Nesvadba.

Japonskou kuchyni si zamilovala také zpěvačka Helena Vondráčková, která do luxusní pražské restaurace SOHO+ dorazila se svým manželem Martinem Michalem. Při této příležitosti jsme se Heleny zeptali, kdy ona poprvé ochutnala sushi a jaké to vůbec bylo?

/wp-content/uploads/files/celebrity2/helena2.jpg

„Poprvé to bylo v Japonsku, které jsem navštívila třikrát. Tam jsem se naučila jíst syrové ryby v tomto stavu, tedy sushi, nejdřív jsem k tomu měla nedůvěru ale zanedlouho, přesně tak jako s ústřicemi, mi to zachutnalo. Je to teď pro mě největší lahůdka,“ svěřila se Helena Vondráčková, která se v průběhu večera s velkou chutí pustila do přípravy sushi s okurkou.

„Já jsem si celou dobu říkala, jak oni to vůbec dělají. V Japonsku jsem to tedy neviděla vyrábět přímo. Chtěla jsem to vyzkoušet ,teď mě pánové tady instruovali. To si vlastně může udělat každý doma. Všechny ty ingredience už jsou tady k mání. Základem pro přípravu sushi je jenom mít správně uvařenou rýži,“ dodala na závěr zpěvačka, která pro udržení štíhlé postavy doporučuje odlehčenou stravu, jíst hodně zeleniny, ryb, kuřecího masa a také zvěřinu, saláty, těstoviny, mořské plody a sushi.
(ret)

11.4.2008 12:00| autor: Petr Konečný

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist