Bohyní kuchyně snadno a rychle. 50 šikovných vychytávek

Víte, že dentální nit může být všestranným pomocníkem? A chcete vědět, jak si ohřát večeři na hotelovém pokoji? Zkuste následujících 50 triků, které sesbíral od předních kuchařů britský výrobce kuchyní Kit Stone.

1. Namočte si ruce, abyste snáze oddělila bílek od skořápky.

2. Bramboráčky můžete připravit ve vaflovači.

3. Na přípravu omelet se zase hodí stroj na panini.

4. Houby, hrách, špenát a mrkev můžete připravit v mikrovlnce, je to rychlejší.

5. Volská oka připravujte ve vykrajovátkách na cukroví.

6. Čerstvé vejce se ponoří na dno sklenice s vodou, zkažené bude plavat.

7. Prázdnou plastovou lahvičku, například od kečupu, můžete naplnit marmeládou pro snadnější plnění palačinek.

8. Dentální nití se dají skvěle krájet tvrdé sýry.

9. Zmrzlinu dejte do pytlíku na zip, bude stejně krémová jako poprvé.

10. Na vymačkání citronové šťávy se dají použít kleště na ořechy.

11. Udělejte z trouby gril tak, že do alobalu vložíte dřevěné uhlí.

12. Avokádo nakrájíte na malé kousíčky použitím šťouchadla na brambory.

13. Slaninu můžete připravit ve vaflovači.

14. Ve stroji na panini se dá zase připravit kuřecí steak.

15. K opékání paprik použijte napařovač.

16. Nemáte-li napařovač na knedlíky, udělejte dírky do hliníkové misky.

17. Pro přípravu teriny použijte dvě formy na domácí chléb, které do sebe vložíte.

18. Olivy na tapenádu připravte plochou širokého nože.

19. Na nastrouhání muškátového oříšku se dá použít strouhátko na sýr.

20. Svou vlastní směs koření si připravte v mlýnku na kávu.

21. Na naporcování vzrostlé tykve použijte vedle nože ještě kladívko.

22. Do sangrie dejte kostky ledu, aby se ovoce drželo na dně.

23. Ozdobte kávu šlehačkou za pomocí vykrajovátek na cukroví.

24. Aby se neslepil hnědý cukr, použijte marshmallow.

25. Rybu pečte na lůžku z plátků citronů, zamezíte tak jejímu připečení.

článek

26. Pro lepší ledové kostky zamražte do formiček plátky citronu.

27. Na koření můžete použít obaly od tic-taců.

28. Chcete pefektně uvařené vejce? Propíchněte skořápku připínáčkem.

29. Chcete zlaté vejce? Intenzivně s ním třeste 2-3 minuty, pak dejte vařit.

30. Máte málo místa v kuchyni? Dejte si prkénko přes otevřený šuplík.

31. Zápach z česneku na rukou odstraníte tak, že je otřete o nerezovou ocel.

32. Pertektní kousek dortu ukrojíte, položíte-li předtím nůž do proudu horké vody.

33. Nakrájená jablka nezhnědnou, pokapete-li je šťávou z citronu.

34. Na otevírání například zavařenin se dá použít otvírák na konzervy.

35. Vlastní majonézu si připravte z vajec a octa.

36. Trychtýř si můžete snadno připravit rozstřižením jedné strany obálky.

37. Guacamole ve sklenici nezhnědne, nalijete-li navrch vodu.

38. Mango porcujte tak, že jej rozkrojíte na polovinu, poloviny pak obraťte.

39. Do horkého mléka vložte čokoládový truffle a máte vynikající hořkou čokoládu.

40. Pro odstranění tuku z polévky použijte kostku ledu.

41. Aby vám avokádo nezhnědlo, pokapejte ho šťávou z citronu.

42. Aby vařící voda neutíkala přes okraj hrnce, vložte přes něj dřevěnou měchačku.

43. Na oloupání kořene zázvoru použijte lžičku.

44. Pistáciové oříšky otevřete za pomoci skořápky jiného pistáciového oříšku.

45. Konec banánu obalte potravinovou folií, vydrží déle.

46. Jak si ohřát panini na hotelovém pokoji? Obalte je alobalem a použijte žehličku.

47. Míchaná vajíčka si připravíte tak, že do hrníčku rozšleháte vejce a dáte na 45 minut do mikrovlnky.

48. Servírujete zmrzlinu pro víc lidí? Vložte kelímek na 15 sekund do horké vody, otočte dnem vzhůru na talíř, vyjměte kelímek a nakrájejte jako chleba.

49. Slanina se dá upéct vložením do alobalu a přežehlením žehličkou.

50. Stonek salátu snadno vyjmete tak, že jím praštíte o linku.

Uff, tak co říkáte? Některé rady jsou nad zlato, nebo ne? 🙂

Foto: Thinkstockphotos.com

4.2.2015 10:00| autor: Marta Dostoupilová

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist