Velikonoční jehněčí

Jehněčí maso je chuťově vynikající, voní jarem a patří mezi kvalitativně nejhodnotnější masa.

Čas přípravy: cca 90 min

Ingredience:

cca 1kg jehněčí kýty
1 lžíce másla
2 stroužky česneku
sůl

Nádivka:
1 vejce
1 rohlík
250 ml mléka
2 lžíce másla
hrst zelené petrželové natě nebo kopřiv
1 malá mrkev
100g slaniny
několik plátků slaniny na obalení
1 malá cibule
1 lžíce másla

Postup:

Z jehněčí kýty připravte plát, osolte ho a potřete rozmačkaným česnekem.
Nádivku připravíte takto: najemno pokrájenou cibuli orestujte se slaninou, přidejte na drobné kostičky nakrájenou mrkev a  ještě krátce opékejte. Rohlík nakrájejte na malé kostičky a dejte do mísy, přidejte sůl, pepř, petrželku a vejce. Zalijte mlékem a nechte chvíli odpočinout. Pak směs promíchejte se směsí cibulky, slaniny a mrkve.
Nádivku dejte na plát masa, ten přehněte, obalte plátky slaniny a zabalte do alobalu, nebo uvažte potravinářskou nití a dejte péct. Maso obraťte, až když nádivka ztuhne. Během pečení občas podlévejte a přelévejte vypečenou šťávou. Ke konci pečení znovu obraťte, potřete máslem a opečte do dozlatova.
Podávejte s opečenými bramborami.

18.3.2008 12:00| autor: Wanda

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist