Velikonoční sladkosti

Panáčkujícího nebo ležícího zajíčka, kuřátka a spoustu jiných sladkých jedlých zvířátek, která budou ozdobou vašeho velikonočního stolu, si můžete sami vymodelovat.

 

Nápadům se meze nekladou. Děvčátka pak mohou vlastnoručně vyrobenými figurkami obdarovat své oblíbené koledníky.

Zvířátka můžeme modelovat z kupovaného nebo doma vyrobeného marcipánového těsta.

Jednoduchou a dobrou sladkou modelovací hmotu dostanete také z bílků se sušeným mlékem. Hmota musí být vláčná, dobře prohnětená a tvarovatelná.  Do jednotlivých částí hmoty přidáme podle potřeby potravinářské barvy.

 

Na očička použijeme kousky čokolády nebo třeba lentilky.

Popřípadě můžeme celé vytvarované zvířátko pomalovat hustou čokoládovou polevou.

Základem pro tvorbu většiny figurek jsou kuličky modelovací hmoty, které prsty vytvarujeme a nožem nebo nůžkami

doplníme rýhy a ořízneme třeba skořápku vajíčka.

Jednotlivé díly slepujeme bílkem nebo teplou vodou. Po dokončení stačí nechat figurky zaschnout a poté jimi můžeme zdobit nejen velikonoční dort, ale vhodně doplní i slavnostně prostřený velikonoční stůl, nebo z nich vytvoříme samostatné velikonoční zátiší. A nakonec si na nich ještě pochutnáme 🙂

9.3.2008 12:00| autor: Blanka Málková

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist