Medový peeling

Přestože se zdá, že o medu již bylo řečeno vše, medových informací není nikdy dost. Zvlášť nyní v období oteklých rýmových nosů, je med velmi aktuální. Jeho plusem je přírodní složení, dobrá stravitelnost, rozmanité použití a báječná chuť. Vždyť na jediné lžičce se skrývá ticíce kvítků!
Popíjíme medové pivo, medovinu i medový čaj .-) Pečeme medové moučníky a medovníky, sladíme si medem saláty a dbáme tak na štíhlou linii, protože med jako jednoduchý cukr, tuky neobsahuje. Od diet zbývá už jen krůček ke kráse a kosmetický průmysl využívá blahodárného medového obsahu vskutku beze zbytku. Můžete se setkat s medovým mýdlem, pěnou, šampónem, krémem, mlékem nebo maskou…

Co je ještě dobré vědět o medu
. med je složen z 80% přírodními cukry
. tmavý je obsahově bohatější než světlý (lesní – luční)
. rozlišujte med zcukernatělý a med zkrystalizovaný, pouze druhá variatna je správně a představuje kvalitní surovinu
. odrazuje-li vás tekuté nadělení, co stéká z krajíce, potom dejte přednost medu pastovanému: vzniká mícháním při krystalizaci, kdy se o sebe medové krystalky obrušují podobně jako diamanty a tvoří pevnou skukturu.

Pokud jste už vyzkoušeli medovou masku na rty a pleť (-klik), potom přidejte do seznamu zkušeností ještě medový peeling. Překvapí vás…

MEDOVÝ PEELING

. lžíce medu
. lžíce dětské krupičky
. vaječný bílek

Rozšlehaný bílek smícháme s jednou lžící medu a moukou na kaši. Necháme působit a vnímáme blahodárné účinky. Bílek pokožku napíná a vyhlazuje vrásky, dodává dávku proteinů.
Med kůži zjemňuje, vyživuje a napomáhá odstranění přebytečné mastnoty.

Po dvaceti minutách pleť lehce oroste vlažnou vodou a pozvolna, krouživými pohyby prstů masírujte celý obličej. Krupička nyní jemně odstraňuje odumřelé kožní buňky.

Zbytek masky setřete vatovými tampónky a nakonec pleť opláchněte čirou studenou sprškou pro prokrvení pleti .-)

Ještě více o medu prozradí Medová pusa feminy .-)

(foto: internet)

12.10.2006 12:00| autor: Markéta Dušková

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist