Femina.cz » Magazín » Wellness » Letní grilování: Super recepty na grilování s brusinkami

Letní grilování: Super recepty na grilování s brusinkami

Letní grilování: Super recepty na grilování s brusinkami

Magazín: Wellness | autor: Lucie Elen | vydáno 21. 07. 2011

Maso je neodmyslitelnou součástí každé letní grill party - to je obecně známá věc. Mnoho lidí však ani netuší, jak dokonalý gurmánský zážitek skýtá příprava masa na grilu v kombinaci s brusinkami. Pro inspiraci vám přinášíme několik lahodných receptů á la brusinky na grilu.

Recepty připravil renomovaný šéfkuchař Radek Šubrt z pražské restaurace Amade, ale nejsou nijak složité, abyste si je nemohli užít i doma!

Pečený kozí sýr s míchaným listovým salátem, pošírovanou hruškou a brusinkovým kompotem
Ingredience:
200 g kozího sýra
4 ks těsta spring rolls
50 g másla

Na pošírovanou hrušku:
2 hrušky
10 g moučkového cukru
25 g másla
šťáva z 1 citronu
skořice

Na míchaný salát:
500 g listového salátu mix
100 g ředkviček
100 g mini rajčátek
50 ml octu balsamico
50 ml olivového oleje
50 g dýňových semínek
snítka čerstvých bylinek

Na brusinkový kompot:
150 g sušených cranberries
200 ml brusinkového džusu
50 g cukru

Příprava:
1. Kozí sýr nakrájíme na porce a zabalíme do plátků těsta spring rolls potřeného máslem. Připravené balíčky grilujeme při středním plamenu asi 10 minut.
2. Hrušky oloupeme a vykrojíme z nich jádřince. Pokapeme je citronem a rozpuštěným máslem. Ochutíme skořicí a cukrem a zabalíme do alobalu. Na středním ohni grilujeme do měkka.
3. Sušené brusinky namočíme na 2 hodiny do brusinkového džusu. Přecedíme, do džusu přidáme cukr a svaříme ho na požadovanou hustotu. Přidáme brusinky a směs vychladíme.
4. Nakrájené ředkvičky a rajčátka smícháme s listovým salátem a dýňovými semínky. Přidáme ocet a olivový olej a salát dobře promícháme. Nakonec přidáme čerstvé bylinky dle libosti a dostupnosti.
5. Při podávání na míchaný salát položíme grilovanou hrušku, grilovaný kozí sýr a přelijeme brusinkovým kompotem.

Perlička na grilu se sherry omáčkou a brusinkami
Ingredience:
600 g prs z perličky
50 ml olivového oleje
20 ks brambor grenaille
50 g máslo
čerstvé bylinky
sůl
pepř
snítka tymiánu

Na sherry omáčku:
50 ml kvalitní sherry
200 ml silné telecí šťávy
150 g másla
snítka čerstvých bylinek
polévková lžíce medu

Na brusinkovou směs:
150 g sušených cranberries
200 ml brusinkového džusu
50 g cukru

Příprava:
1. Omytá prsa z perličky okořeníme solí, pepřem a tymiánem a grilujeme na rozpáleném grilu asi 10 minut z obou stran. Poté necháme odpočinout na teple.
2. Brambory opereme, okořeníme solí a pepřem a zabalíme do alobalu. Pokapeme rozpuštěným máslem, přidáme bylinky, pevně zabalíme a grilujeme přibližně 25 minut na středním ohni.
3. Sušené brusinky namočíme na 2 hodiny do brusinkového džusu. Přecedíme, do džusu přidáme cukr a svaříme ho na požadovanou hustotu. Přidáme brusinky a směs vychladíme.
4. Sherry svaříme s medem, přidáme telecí šťávu a bylinky. Poté, co omáčka provaří, ji přidáváním másla zredukujeme na požadovanou hustotu.
5. Perličku servírujeme na bramborech a přelijeme sherry omáčkou a brusinkovou směsí.

Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou
Ingredience:
600 g srnčího hřbetu
2 papriky
1 cuketa
1 cibule
50 ml olivového oleje
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
snítka čerstvých bylinek
20 ks brambor grenaille
50 g másla
sůl
pepř

Na brusinkovou omáčku:
500 g kořenové zeleniny
1 cibule
trocha divokého koření
200 ml silné zvěřinové šťávy
100 g másla
snítka čerstvých bylinek
100 g brusinek
200 ml červeného vína
2 polévkové lžíce rajčatového protlaku

Na brusinkovou směs:
150 g sušených cranberries
200 ml brusinkového džusu
50 g cukru

Příprava:
1. Srnčí hřbet očistíme a nakrájíme na plátky široké asi 5 cm. Očistíme papriku a cuketu, oloupeme cibuli. Vše nakrájíme na větší kousky. Na jehlu napichujeme střídavě stočené plátky srnčího a zeleninu. Grilujeme na středním ohni asi 10 minut.
2. Brambory opereme, okořeníme solí a pepřem a zabalíme do alobalu. Pokapeme rozpuštěným máslem, přidáme bylinky, pevně zabalíme a grilujeme přibližně 25 minut na středním ohni.
3. Sušené brusinky namočíme na 2 hodiny do brusinkového džusu. Přecedíme, do džusu přidáme cukr a svaříme ho na požadovanou hustotu. Přidáme brusinky a směs vychladíme.
4. Nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli opečeme do hněda. Přidáme divoké koření, bylinky a rajčatový protlak. Svaříme spolu s červeným vínem, zredukujeme a přidáme brusinky a zvěřinovou šťávu. Vše povaříme a nakonec scedíme.

Grilovaná hruška se skořicovým sabayonem a brusinkami
Ingredience:
4 hrušky
100 g másla
50 g moučkového cukru
2 polévkové lžíce medu

Na sabayon:
2 žloutky
100 ml dezertního vína
1 skořice
100 g cukru

Na brusinkovou směs:
150 g sušených cranberries
200 ml brusinkového džusu
50 g cukru

Příprava:
1. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Rozpůlené hrušky pokapeme medem, moučkovým cukrem a potřeme máslem. Zabalíme do alobalu, položíme na gril a na středním ohni ugrilujeme do měkka.
2. Žloutky smícháme s cukrem, vínem a skořicí. Na mírném ohni za stálého míchání směs vyšleháme do husté pěny.
3. Sušené brusinky namočíme na 2 hodiny do brusinkového džusu. Přecedíme, do džusu přidáme cukr a svaříme ho na požadovanou hustotu. Přidáme brusinky a směs vychladíme.
4. Hrušku vybalíme z alobalu a podáváme s brusinkovou směsí a napěněným sabayonem.

Ovocný špíz s marinovanými brusinkami
Ingredience:
½ ananasu
2 broskve
2 hrušky

Na marinované brusinky:
100 g brusinek
200 ml červeného vína
100 g cukru

Příprava:
1. Sušené brusinky naložíme do vína a necháme 2 hodiny marinovat. Poté brusinky přecedíme, do vína přidáme cukr a svaříme ho na požadovanou hustotu. Nakonec přidáme brusinky a necháme vychladit.
2. Očištěné ovoce nakrájíme na velké díly a napícháme na špíz. Grilujeme pomalu na středním ohni a průběžně potíráme máslem a sypeme cukrem. Servírujeme s nakládanými brusinkami.


Další články z rubriky

Komentáře (20)

Datum Autor Nadpis
10. 06. 2013 lidka2 + (reakcí: 0)
16. 08. 2012 krockovapavla :) (reakcí: 0)
24. 10. 2011 svesticka1234 (reakcí: 0)
04. 10. 2011 mistrix ... (reakcí: 0)
07. 09. 2011 liddduska dík (reakcí: 0)
08. 08. 2011 Lafik Grilování (reakcí: 0)
07. 08. 2011 helenadon bruniky (reakcí: 0)
06. 08. 2011 ladouch - (reakcí: 0)
27. 07. 2011 kralicek grilování (reakcí: 0)
25. 07. 2011 mizbi recepty (reakcí: 0)
24. 07. 2011 xxkouckaxx + (reakcí: 2)
22. 07. 2011 Viky17 :-) (reakcí: 0)
22. 07. 2011 MARSYZ re (reakcí: 0)
22. 07. 2011 evik56 grilování (reakcí: 0)
21. 07. 2011 Celgil Grilování (reakcí: 1)
21. 07. 2011 lucyly grilování (reakcí: 3)
21. 07. 2011 zdenkar grilování (reakcí: 3)
21. 07. 2011 Lydia001 Recepty (reakcí: 0)
21. 07. 2011 brontik brusinky (reakcí: 1)
21. 07. 2011 fericire grilování s brusinkami (reakcí: 0)

Testy kosmetiky

Gliss Kur Šampón Ultimate Color

Gliss Kur Šampón Ultimate Color

Pro zářivý lesk vlasů...

Testy kosmetiky: Vlasová | vydáno 05. 12. 2016

Naše tipy

Dnešní horoskop

Váhy

05. 12. 2016 Horoskop Váhy

Dnes budeš mít náladu každého objímat. Štěstím budeš zářit a šířit ho budeš kolem sebe tak vehementě, že ostatní se b... Celý horoskop

Karta dne

Sedm pohárů
Zpráva, která k tobě přichází, tě velmi nemile překvapí. Budeš postavena přes složité a náročné rozhodování. Nic neuspěchej, dopřej si dostatek času na odpověď a pořád...

Astroporadna - odpovídá Sára

astroporadna
  • Duchovno
  • Výklad tarotů
  • Magické obrázky
  • Andělské karty
  • Výklad pomocí kamenů
  • Partnerské vztahy
  • Aktivace čaker
Nech si poradit

Redakční blog

Redakční blog

Výklady karet, láska i Vánoce aneb Nový t...

Taky už tě tak stresuje, jak nezadržitelně se Vánoce blíží? Začínáš panikařit, protože ještě nemáš nakoupené všechny ...

Celý článek

Stojí za hřích

TOPlist