kvaskovy-chleb.jpg

Kváskový domácí chléb: Jen mouka, voda a čas. Zkuste to s námi!

Upéct doma chléb od píky není zas tak těžké. Poctivý domácí chléb potom překvapí příjemně navinulou chutí a hlavně – jeho výroba je úžasné dobrodružství. Jen si na něj musíte vynahradit několik dnů. Máme pro vás skvělý návod.

Diskuze

9 komentářů

    Lucie Meláková

    perfektní stránka o pečení chleba je http://www.chlebarecepty.cz. Stejně jako recept na kvásek, na ní najdete něco o historii, různé recepty a tak podobně. Prostě vše pro začínající pekaře a pekařky.

    d
    Daimon

    Dříve jsme ho doma dělávali v domácí pekárně a chlebík byl vždycky super. Ale láká mě i udělat si ho sama, je to sice zdlouhavé, ale věřím, že výsledek bude stát za to 🙂

    m
    magic11

    peču ho normálně v troubě a na plechu, bez formu, ve formě dělám přes léto „pařený“ – vařený v páře, je taky super

    g
    glady

    domácí chleba v domácí pekárně pečeme pravidelně

    Ivi

    Kváskový žitný chléb doma pečeme už nějaký ten pátek a je to super. takový chleba vydrží v chlebníku v utěrce asi tak 5 dní bez plísně a tvrdnutí. Kvásek dokrmujeme postupně podle potřeby. Ale lepší než péct v misce nebo formě je udělat hutnější těsto a péct na plechu – nepřipravíte se tak o kůrku

    p
    pepina

    Může být dobrý,ale je to moc zdlouhavé.Z domácí pekárny mi ale chleba také nechutná.

    Viky17

    Není mi přáno, zkoušela jsem mockrát a nepovedl se, byl sražený, jinak peču chléb v domácí pekárně již 5 let a nekuujeme ho.

    l
    lucik21

    Domácí chleba už chci dlouho vyzkoušet

    b
    Bobina1

    Kváskový domácí chléb zkoušet nebudu.

Zpět na článek

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist