Kváskový domácí chléb: Jen mouka, voda a čas. Zkuste to s námi!
Upéct doma chléb od píky není zas tak těžké. Poctivý domácí chléb potom překvapí příjemně navinulou chutí a hlavně – jeho výroba je úžasné dobrodružství. Jen si na něj musíte vynahradit několik dnů. Máme pro vás skvělý návod.
perfektní stránka o pečení chleba je http://www.chlebarecepty.cz. Stejně jako recept na kvásek, na ní najdete něco o historii, různé recepty a tak podobně. Prostě vše pro začínající pekaře a pekařky.
Dříve jsme ho doma dělávali v domácí pekárně a chlebík byl vždycky super. Ale láká mě i udělat si ho sama, je to sice zdlouhavé, ale věřím, že výsledek bude stát za to 🙂
peču ho normálně v troubě a na plechu, bez formu, ve formě dělám přes léto „pařený“ – vařený v páře, je taky super
domácí chleba v domácí pekárně pečeme pravidelně
Kváskový žitný chléb doma pečeme už nějaký ten pátek a je to super. takový chleba vydrží v chlebníku v utěrce asi tak 5 dní bez plísně a tvrdnutí. Kvásek dokrmujeme postupně podle potřeby. Ale lepší než péct v misce nebo formě je udělat hutnější těsto a péct na plechu – nepřipravíte se tak o kůrku
Může být dobrý,ale je to moc zdlouhavé.Z domácí pekárny mi ale chleba také nechutná.
Není mi přáno, zkoušela jsem mockrát a nepovedl se, byl sražený, jinak peču chléb v domácí pekárně již 5 let a nekuujeme ho.
Domácí chleba už chci dlouho vyzkoušet
Kváskový domácí chléb zkoušet nebudu.