Plastická chirurgie - MUDr. Alexander Vatľak

Na vaše dotazy spojené se zákroky plastické chirurgie, rizicích, rekonvalescenci, doporučeních a všem dalším, co vás zajímá, odpovídá renomovaný plastický chirurg MUDr. Alexander Vatľak patří mezi skupinu plastických chirurgů s bohatými zahraničními zkušenostmi. Jeho vynikající výsledky jsou podloženy již desetiletou praxí v oboru plastické chirurgie. MUDr. Vatľak se velmi rychle dostává do povědomí klientů díky své preciznosti a estetickému cítění. V současné době pracuje v klinickém centru ISCARE.

Pro psaní dotazu do poradny musíte být přihlášen/a.

Přihlaste se zde

Dotazy

  • Dotaz: Asymetrie

    Dobrý den pane doktore, jsem tři týdny po modelaci prsou bez zmenšení či implantátu. Prsa nejsou stejná, jedno je v dolní části plnější a od pohledu jde vidět, že začíná níž. Druhé je jako kdyby více \"přitažené\" a ve spodní části méně objemné. Všimla jsem si toho až doma, když jsem se vrátila po odstranění obvazu a odstřihnutí konců stehů. Kontrolu mám až za měsíc. Je to u modelace standard? Může být ve větším prsu nějaký otok, který já nevidím? Je brzy na paniku? Děkuji za odpověď. Katka

    Odpověď:

    Dobrý den,

    pro přesné posouzení bych potřeboval vidět výsledek buď na živo nebo alespoň zaslat fotografii. Pokud byste měla o takovou formu konzultace zájem, neváhejte kontaktovat koordinátorku plastiky Kateřinu Foitovou foitova@iscare.cz, která s Vámi domluví potřebné detaily. Ale obecně lze říci, že se při modelaci prsou žádná tkáň s výjimkou tenké vrstvy kůže neodstraňuje, tedy objem se nemění. Případná objemová asymetrie může být způsobena buď nerovnoměrným otokem, nebo se jedná o asymetrii, která byla přítomna již před zákrokem, ale z důvodu poklesu nebyla tak zřetelná. Nemyslím si, že je ve Vašem případě důvod k panice, ale bez fotografie nedokážu říct více. Důležité je, aby se rány zcela zahojily. Otoky, pokud se po zákroku nevyskytne sérum k punkci, se vstřebávají déle. Proto může trvat i několik měsíců, než můžeme výsledek považovat za definitivní. Pokud by výraznější asymetrie přetrvávala i s odstupem 6 měsíců je možné výsledek korigovat.

    Odpověděl/a: , 21.10.2019 13:14 | Komentovat

  • Dotaz: Přišití boltce

    Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak moc bolí prisit uši v lokální anestezii

    Odpověď:

    Dobrý den, u dospělých je tento zákrok bohužel více bolestivý než u dětí, ale je to samozřejmě individuální. Uši jsou zavázány 2 týdny, obvazy jsou ale kryty čelenkou. Pak ještě doporučujeme kompresní čelenku 6 týdnů, lze ale řešit taky sportovní čelenkou, hlavně přes noc a na sportovní aktivity.

    Odpověděl/a: , 24.9.2019 11:50 | Komentovat

  • Dotaz: Neurofibromatóza

    Dobrý den, prosím o pomoc s neurofibromatozou chtěla by jsem co nejvíce nadorků odstranit. Už se mění i mé chování k lidem (zoufalství)rnJe prosim nějaká možnost odstranění?rnZatím mi vzali dva na patologické vyšetrení, jeden jsem si rozedřela hodinkama, a 8.11.2017 mi odstranili 6 na kostrci a 1 na čele. Děkuju moc s pozdravem Lenka Kanděrová

    Odpověď:

    Dobrý den, bohužel projevy tohoto nepříjemného onemocnění může řešit pouze plastický chirurg, ideálně na specializovaném pracovišti ve fakultní nemocnici, kde je možné odstranit najednou více neurofibronů a zákrok je samozřejmě hrazený pojišťovnou.

    Odpověděl/a: , 24.9.2019 11:46 | Komentovat

  • Dotaz: Jizvy

    Dobrý den,rnchtěla bych se zeptat jestli se dají nějakým plastickým zákrokem odstranit (vyplnit?) jizvy po akné, které mě trápí na tvářích? Chemické peelingy a podobné ošetření už jsem vyzkoušela a nemělo to žádný vliv.rnDěkuji moc za odpověď,rnHezký den, rnKateřina

    Odpověď:

    Dobrý den, s výplní těchto jizev nemám bohužel zkušenosti. Kromě chemického peelingu mne napadá ještě peeling abrazivní, kdy se můžou přechody jizev vybrousit. Obrátil bych se na pracoviště plastické chirurgie ve fakultní nemocnici, nebo specializovaného dermatologa, který může nabídnout i další alternativy.

    Odpověděl/a: , 24.9.2019 11:45 | Komentovat

  • Dotaz: Ptóza očního víčka

    Dobrý den, již od narození mám vrozenou ptózu víčka.rnTento problém mě trápí nejen z estetického hlediska, ale i z důvodu, že poslední dobou mě čím dál tim více pálí oči a bolí hlava.rnProsím Vás o doporučení plastického chirurga, který se tímto problémem zabývá a uměl by mi pomoci.

    Odpověď:

    Dobrý den, vzhledem ke komplexnosti problematiky vrozené ptózy víčka a z toho plynoucími možnostmi operativní léčby bude nejlepší, pokud se obrátíte na specializované pracoviště plastické chirurgie - fakultní nemocnici, kde na základě
    konzultace Vám bude doporučen operační postup i operatér. Zákrok je hrazený pojišťovnou.

    Odpověděl/a: , 24.9.2019 11:43 | Komentovat

  • Dotaz: Odsátí tuku

    Chci se zeptat na odsátí tuku z oblasti břicha - je možná v mém věku ( 63 let ) jak se provádí - je nutná hospitalizace, a v neposlední řadě cena operace - děkuji

    Odpověď:

    Dobrý den, zákrok může být i ve vašem věku indikován, je potřeba ale počítat se sníženou elasticitou kůže a v závislosti na množství odsátého tuku je pak potřeba počítat i s možností nezbytného dalšího zákroku (v případě povislé kůže) kompletní
    abdominoplastiky, tedy odstranění tohoto kožnětukového nadbytku. Celková cena pak závisí od zvolené metody. Standardně prováděná vibrační liposukce vs. liposukce VASER - ultrazvuková, kde navíc prostřednictvím ultrazvukem tvořeného tepelného
    efektu dochází k rozpuštění tukové tkáně (dosáhne se větší rovnoměrnosti) a taky určité kontrakci kůže působením na podkoží.

    Odpověděl/a: , 24.9.2019 11:41 | Komentovat

  • Dotaz: BRADAVIČKA

    Dobrý den, mám bradavici na očním víčku, přímo tam kde rostou řasy. Jak je složité ji odstranit ? Hradí to pojišťovna ? Děkuji moc za odpověď . Iveta

    Odpověď:

    Dobrý den, složitý zákrok to určitě nebude, ale to samozřejmě záleží na šířce stopky výrůstku, zákrok samozřejmě pouze v lokální anestezii. Vzhledem k lokalitě je to zákrok spadající do pomezí plastické chirurgie a očního lékařství. V obojím případě by to měl být zákrok hrazený pojišťovnou.

    Odpověděl/a: , 24.9.2019 11:40 | Komentovat

  • Dotaz: Tvarování nohou

    Dobrý den, je možné vytvarovat najednou nohy liposukcí vnitřních i vnejších stehen a zároveň vytvarování nehezkých, tlustých kolen? A celková cena? dějuji

    Odpověď:

    Dobrý den, liposukce zevních a vnitřních stehen spolu s liposukcí kolen standardně provádíme v jedné době. Je potřeba brát na vědomí určité limity ohledně výsledného efektu hlavně v oblasti kolen. Jedná se o oblast, kde je konstitučně dané ukládání tuku, jakožto i podíl lymfatické složky. Někdy je definitivní výsledek v této oblasti i pod odsátí tuku těžko předvídatelný (recidiva). Celková cena pak závisí od zvolené metody. Standardně prováděná vibrační liposukce vs. liposukce VASER - ultrazvuková, kde navíc prostřednictvím ultrazvukem tvořeného tepelného efektu dochází k rozpuštění tukové tkáně (dosáhne se větší rovnoměrnosti) a taky určité kontrakci kůže působením na podkoží.

    Odpověděl/a: , 24.9.2019 11:39 | Komentovat

  • Dotaz: Červené tváře

    Dobrý den, chtěla jsme se zeptat, jde něco dělat, když mám často červené tváře a celkový takový načervenalý tón obličeje? Reakce na kosmetiku to není, mám to celý život. S tím mě trápí i červenání, jde s tím něco dělat? Předem moc děkuji za odpověď.

    Odpověď:

    Dobrý den, s tímto dotazem se prosím obraťte na dermatologa, který komplexně zhodnotí vaši pleť a doporučí postup péče o pleť.

    Odpověděl/a: , 24.9.2019 11:37 | Komentovat

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist