Opravdu znáte italskou kuchyni? 7 nejčastějších faux-pas
Zábava
„Hlady zesláblý se sotva vleču, do toho makaróny, víno, kečup...“ zpívá se v jedné populární písni. V osmdesátých letech, kdy tato parodie na Lasciate mi cantare vznikla, nebylo v Česku povědomí o italské kuchyni věru valné. A dnes?
Houskový knedlík s řízkem je normální jídlo. Jí se ještě se zelím a ideálně výpekem z kachny pod jménem Pavlišovský řízek a považuje se za krajové jídlo v podorlicku.
viděla jsem horší kombinace, známý si cukroval bramborák
manzel je rodily ital a naprosto souhlasim s vasim clankem.jen se prosim naucte take italsky psat. slovo cappuccino se pise se 2 p a ne capuccino. na to jsou totiz italove take haklivi.
No já nevím, ale jiný kraj, jiný mrav. Mně těstoviny jako příloha přijdou normální a jestli se to v Itálii tak nejí je mi jedno. Oni mají svoje jídla a svoje zvyky a my taky.
Itálie je národ gurmánů, dokáží si vychutnat jídlo a mají úplně jiné suroviny než my
Některé kombinace jsou opravdu děs. Proto jsem věrná klasice.
Tak zžili jsme jednou italskou rodinu na dovolené v Chorvatsku. Ty snídali na dvorku přes dvě hodiny.(Bydleli jsme v soukromí) a velmi se při snídani bavili. To my neumíme. Kolikrát se ani nesnídá a letí se na autobus. Ani v neděli už nedokážem si chvíli u snídaně posedět.