Lunární kalendář od 25. 4. do 1. 5. 2016

Kdy není vhodný čas na cvičení a dlouhé výšlapy, kdy by sis měla udělat pleťovou masku a kdy je nejlepší čas na úklid? To a ještě mnohem víc ti prozradí náš nový lunární kalendář!

25. – 26. 4. – Střelec

Luna putuje ve znamení Střelce a jeho síla velmi intenzivně působí na stehna, prodlouženou páteř a boky. Cokoliv v tyto dny uděláš pro stehna, prodlouženou páteř a boky působí preventivně a léčebně. Výjimkou jsou chirurgické zákroky v této oblasti. Cokoliv v tyto dny stehna, prodlouženou páteř a boky mimořádně zatěžuje, působí škodlivěji. Dám ti příklad, s pohybem to moc nepřeháníš, ale kamarád nebo přítel tě přemluví na delší túru nebo návštěvu fitka, ráda bys pro své tělo něco udělala, ale nevíš, že právě přetížením naděláš víc škody než užitku. Nepřepínej se a nepodnikej v tyto dny dlouhé túry, totéž platí pro malé Střelce. Výsledkem přetížení mohou být nepříjemné křeče nebo velká bolest v oblasti stehen i zad.

Vyzkoušej raději prostředek proti celulitidě, která trápí snad každou ženu i mladou holku. Může za to životní styl, málo pohybu a špatné stravovací návyky. Nevzpomínám si, že by za mých mladých let byla celulitida tak rozšířená, vlastně jsem ji vůbec neznala. Začni při úplňku, každý den poctivě masíruj čtrnáct dnů problémové zóny kvalitním olejem, můžeš použít také hrubší žínku. Dej si záležet a buď důsledná, nezapomínej také na dostatečný pitný režim, když zvládneš zařadit do svého jídelníčku víc živé stravy, máš vyhráno! Úžasný olejíček, který tvé tělo pořádně prokrví, se jmenuje Tymián, vyzkoušej koupel i masáž, budeš nadšená. Zajdi si také na masáž k odborníkovi a nechej se pořádně rozmazlit, zasloužíš si to!

Máš zahrádku? Zaboř ručky do hlíny a s chutí vysazuj do záhonků hrášek, fazole, okurky, patizon, cuketu a rajčata. Líbí se ti zimolez? Já ho miluju a rozhodně si nenechám tento termín uniknout, z květináče ho přesadím rovnou do země, stejně tak jednoletky, popínavé trvalky a dřeviny.

zimolez

27. – 29. 4. – Kozoroh

Luna putuje ve znamení Kozoroha, síla v tyto dny působí na celou kostru, kolena a také pokožku.
Cokoliv v tyto dny uděláš pro celou kostru, kolena a pokožku působí preventivně a léčebně. Výjimkou jsou chirurgické zákroky v této oblasti. Ještě vydrž a dlouhé túry nebo náročný trénink odlož, ušetříš si tak spoustu nepříjemných bolestí. Pokud tě trápí meniskus, tak rozhodně kolena nepřetěžuj a věnuj jim zvýšenou péči. Skvělé jsou obklady, promazávání a také lehké protahovací cviky, které by měly být na denním pořádku. Znáš kostival? Vynikající bylinka, ze které se vyrábí masti a tinktury, zkus velmi jemně a s láskou promazávat bolavé kosti a klouby. Pokud máš kořen naložený v lihu, můžeš si přikládat obklady na bolavá místa. Trápí tě problematická pleť? Věnuj své pokožce láskyplnou péči, zkus vyměnit chemické přípravky za přírodní kosmetiku, tvá pleť si zaslouží to nejlepší. Máš dlouhodobé problémy s pletí? Polož si jednoduchou otázku, co se ti dostalo pod kůži, co jsi nevyřešila a co přehlížíš, že ti to způsobilo kožní problém? Najdi příčinu, změň životosprávu a uvidíš rozdíl, neboj se mít ráda taková, jaká jsi, už teď jsi totiž dokonalá! Vhodné je také odstraňování chloupků a bradavic, pečuj také o své nehty, vyčisti si pleť, hoď na obličej přírodní pleťovou masku a relaxuj. Začni být se svým tělem i životem spokojená, aktivuješ si tak první čakru a zažiješ opravdové zázraky, spokojenost, radost a láska je základ.

Máš zahrádku? Máš ráda vodnici, ředkvičku, mrkev nebo červenou řepu? Tak šup semínka do hlíny, nezapomeň na zálivku a také přihnojení. Víš co je skvělé hnojivo a nestojí tě ani korunu? Obyčejná kopřiva, která se namočí do vody a nechá vyluhovat, navíc chrání rostliny před škůdci, je dokonalá a všestranná. Můžeš vytrhávat plevel a obracet půdu. Pokud ještě stále nemáš dost, zatancuj si, v pátek je totiž Mezinárodní den tance.

30. 4. – 1. 5. – Vodnář

Luna putuje ve znamení Vodnáře, energie v tyto dny velmi intenzivně působí na bérce a kotníky. Využij každou volnou chvíli a ulev svým nožkám, v klidu si je hoď na stůl nebo židli a masíruj lýtka olejíčkem nebo léčivou mastí. Masíruj vždy směrem ke kolenu, jemným tahem. Pokud tě již trápí křečové žíly, nestůj dlouho na jednom místě ani se nesnaž chodit na dlouhé procházky, bolest nebo křeče by ti mohly znepříjemnit volný víkend. Výbornou prevencí proti křečovým žílám je pohyb. Máš volno? Klidně odpočívej, relaxuj, a pokud už tě svrbí ruce, můžeš uklidit skříně, vyvětrat sklepy, půdu a vyčistit sklo. Zařaď do svého jídelníčku pohanku, je to opravdový dar, který tě ušetří od mnoha zdravotních problémů. Zkus si nožky sprchovat studenou vodou, pokud ti vadí, vyzkoušej alespoň vlažnou.

Máš zahrádku? V klidu a pohodě obejdi své království, ostříhej odkvetlé květy růží, můžeš je taky okopat a prokypřit jim půdu. Všimni si, jestli ještě nemáš staré květy nebo výhonky na keřících a také je odstraň.

Foto zdroj: Shutterstock.com

24.4.2016 6:00| autor: Sára

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist