Valašský guláš se zeleninou a česnekem

Suroviny

skopové nebo jehněčí maso
1200 g
olej
1 PL
cibule
1 ks
feferonka
1-2 ks
sůl
česnek
8 stroužků
majoránka,bobkový list,nové koření,celý pepř
sladká paprika
rajský protlak
1 PL
voda
1,5 l
mrkev
1 ks
kořenová petržel
1 ks
celer malý
1 ks
květák
200 g
kapusta
200 g
brambory
500 g
pórek
1 ks

Postup přípravy:

Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody, aby nezhořkla. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, majoránku, utřený česnek, rajčatový protlak a feferonku. Osolíme a zalijeme zbytkem vody. Vložíme maso nasekané i s kostmi na menší kousky.

Vaříme asi hodinu, dokud maso není téměř měkké, a pak přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a brambory. Vše dovaříme doměkka. Před dokončením vsypeme do guláše najemno nakrájený pórek.

Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist