Nadívané vepřové medailonky se slaninou a ořechy

nadivane-veprove-medajlonky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

medailonek z vepřového masa (panenka nebo kýta)
12 ks
pekanový nebo vlašský ořech
12 ks
sušená meruňka
6 ks
sušená švestka
6 ks
anglická slanina
50 g
koňak
2 PL
citrónová šťáva
1 PL
sůl, pepř
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Sušené ovoce omyjte, zalijte koňakem, citrónem a nechte rozležet. Medailonky lehce naklepejte, maso shrňte do původního tvaru a do každého medailonku vyřízněte kapsičku. Vždy jedno ořechové jádro a jeden sušený plod zabalte do malého plátku slaniny a vsuňte do kapsičky. Medailonky osolte, opepřete a potřete olejem a zvolna je upečte na grilu ze všech stran. Podávejte s různě upravenými bramborami.

Tip: medailonky můžete přelít medovou nebo ovocnou omáčkou.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist