Mechové cupcaky

mechove_cupcaky-1100x618.jpg Zdroj: Babiččina mouka, Bison & Rose

Suroviny

mouky na Piškotové těsto Babiččina volba
300 g
čerstvého baby špenátu
125 g
vejce
3 ks
cukru krupice
150 g
řepkového oleje vhodného k pečení
175 ml
kypřicí prášek
1 balíček
kůra z ½ bio citronu a 1 polévková lžíce citronové šťávy
NA KRÉM
smetany ke šlehání (31%)
400 g
mascarpone
500 g
moučkového cukru
120 g
mleté vanilky
1 g

Postup přípravy:

Vajíčka vyndejte z lednice alespoň 30 minut před přípravou těsta.

Začněte špenátovým korpusem: nejprve vyšlehejte vejce s cukrem do světlé nadýchané pěny, která je zárukou nadýchaného jemného korpusu. Mezitím v mixéru rozmixujte špenát a olej do hladké pasty. Nalijte špenátovou pastu do těsta a zapracujte. Nakonec zapracujte i mouku a prášek do pečiva.

Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Rozehřejte troubu na 170 °C. Pečte asi 15–20 minut, kontrolujte špejlí a po upečení nechte zcela vychladnout.

Připravte si krém. Vyšlehejte smetanu s cukrem, poté přidejte vanilku a po lžících zapracujte mascarpone. Krém bude hladký a jemný.

Korpusy na cupcaky rozřízněte tak, abyste uřízli kopečky. Můžete trochu těsta i vydlabat a krém pak dát i do středu cupcaku. Zbytky korpusů nadrobte, cupcaky ozdobte krémem – utvořte mechový kopeček – a pokryjte drobenkou z korpusů. Zdobte malinami nebo jiným drobným ovocem.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.4.2025 1:37| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist