Mlsejte bez výčitek i při dietě.

Je libo dezert? Odpírat si dobroty nemusíte, ani jste-li na dietě. Guru všech štíhlých celebrit Pierre Dukan zná recepty na dortíky, po kterých se netloustne!

Jennifer Lopez, Gisele Bundchen, máma vévodkyně z Cambridge Carole Middleton nebo francouzský prezident Francois Holland – ti všichni přísahají na účinek Dukanovy diety.

Samotný Pierre Dukan, který už 40 let pomáhá hubnout celebritám i obyčejným smrtelníkům, patří mezi velké fanoušky čokolády. Teď přišel s něčím, co je pro všechny dietáře pomyslným svatým grálem. „Začal jsem ve svých receptech používat ovesné otruby. Několik jsem vymyslel sám, ale spoustu jsem jich dostal od přátel. Dezerty vypadají a chutnají úžasně, jen musíte použít nízkotučnou čokoládu, místo cukru umělé sladidlo a některé speciální ingredience, kromě ovesných otrub například agar,“ radí doktor Dukan.

Dieta čoko

Zásady Dukanovy diety

Povoleno je 72 jídel s vysokým obsahem bílkovin, například libové hovězí, kuřecí, ryby bez přidaného oleje nebo másla. Denně musíte vypít 1,5 litru vody a alespoň 20 minut cvičit.

Počáteční fáze: Jíte jídla bohatá na proteiny (libové maso) a zeleninu.

Udržovací fáze: Po dosažení ideální váhy můžete přidat 2 plátky celozrnného toastu, 40 gramů sýra a dvě jídla podle vlastního výběru týdně.

Stabilizační fáze: Jíte normálně, jen jeden den v týdnu si dopřejete pouze proteiny, cvičíte.

Recepty na dietní dortíky

Mrkvový dort

2 porce, příprava 25 minut, pečení 45 minut

3 vejce, 2 lžičky tekutého umělého sladidla, 1 lžička rumové esence, 4 lžíce ovesných otrub, 1 lžička skořice, 1 lžička sušeného droždí, 250 g mrkví, najemno nastrouhaných, šťáva z 1 citrónu.

V míse smíchejte žloutky a sladidlo. Přidejte skořici, rumovou esenci, otruby a droždí, zamíchejte a přidejte mrkev a citrónovou šťávu. V druhé míse ušlehejte bílky a opatrně je přidejte do směsi. Pečte na plechu s pečícím papírem na 180 stupňů.

Čokoládový dortík

4 porce, příprava 10 minut, pečení 6-12 minut

3 vejce, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 3 lžíce nízkotučné Lučiny, 3 lžíce nízkotučného tvarohu, 3 lžičky kakaa, 1 ½ lžíce tekutého umělého sladidla, 1 lžička prášku do pečiva

Pomocí elekrického šlehače smíchejte všechny ingredience a vložte do menších nádobek, přikryjte potravinovou fólií. Pečte v mikrovlnce na maximální teplotu 6 minut nebo v troubě na 180 stupňů 12 minut.

Foto zdroj: profimedia.cz

26.4.2013 12:00| autor: Marta Dostoupilová

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist