Velký zázrak v podobě malé houby

Hlíva ústřičná je houba, která prospívá zdraví, cévám, srdci, imunitnímu systému i kloubům. Je to tím, že je to téměř dokonalý multivitamin i multiminerál.

Lehkou úpravou vznikne opravdu báječné jídlo:

Potřebujeme jen:

–    hlívu
–    olej
–    červenou práškovou papriku
–    sůl, pepř

Hlívu oloupeme, vrchní slupka je jemná a nejlépe se loupe prsty, při loupání nožem se okraje příliš drolí. Omyjeme ji a nakrájíme na proužky. Dáme je na olej smažit, jen lehce. Poté zaprášíme červenou paprikou a ihned podléváme vodou. Dusíme delší dobu –cca 1-1,5 hodiny, i tak zůstane hlíva tužší, ale to nevadí, chutí pak připomíná maso.

Na konci dosolíme a opepříme a podáváme s chlebem či opečenými brambory.

15.8.2007 12:00| autor: Renata

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist