Velký zázrak v podobě malé houby

Hlíva ústřičná je houba, která prospívá zdraví, cévám, srdci, imunitnímu systému i kloubům. Je to tím, že je to téměř dokonalý multivitamin i multiminerál.

Lehkou úpravou vznikne opravdu báječné jídlo:

Potřebujeme jen:

–    hlívu
–    olej
–    červenou práškovou papriku
–    sůl, pepř

Hlívu oloupeme, vrchní slupka je jemná a nejlépe se loupe prsty, při loupání nožem se okraje příliš drolí. Omyjeme ji a nakrájíme na proužky. Dáme je na olej smažit, jen lehce. Poté zaprášíme červenou paprikou a ihned podléváme vodou. Dusíme delší dobu –cca 1-1,5 hodiny, i tak zůstane hlíva tužší, ale to nevadí, chutí pak připomíná maso.

Na konci dosolíme a opepříme a podáváme s chlebem či opečenými brambory.

15.8.2007 12:00| autor: Renata

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist