Bydlení: Jak na grilování v paneláku?

Ne každý má dnes možnost grilovat v rozkvetlé zahradě, či na terase. My pro vás ale máme super tip, jak si užít grilování i v paneláku.

Snad neexistuje Čech, který by někdy nebyl na grilování. V posledních letech patří grilování ke koloritu, kterým se začíná a končí léto. Každý ze „šéfkuchařů“ má svůj recept nebo postup na přípravu masa. Pár zaručených tipů udělá šéfkuchaře grilování i z vás, ať už venku nebo u vás v bytě či na balkoně. A těm, kteří s tímto gurmánským umem teprve začínají možná pomohou následující rady…

1. Zapomeňte na naklepávání
Nejlepším masem na gril je krkovice, nic nezkazíte ani vepřovým či drůbežím. Hlavně nenaklepávejte.

2. Krájejte silnější plátky
Ideální je, když maso nakrájíte na silnější plátky cca 2 cm silné.

3. Pryč s tukem
Z masa odřezejte tučné části. Při grilování vám tak tuk nebude stékat na gril.

4. Se solí opatrně
Maso solte až po grilování, jinak vám z masa vytáhne vodu a to pak nebude šťavnaté. Během grilování maso otáčejte jen jednou, když už je strana opečená.

5. Pomalu, ale jistě
Nespěchejte. Maso grilujte raději delší dobu při menší teplotě. Maso tak zůstane šťavnaté, ale zároveň bude dostatečně tepelně zpracované. Zatím můžete sobě nebo hostům namíchat třeba mojito!

Nemáte-li možnost grilovat na zahradě, vyzkoušejte například stolní gril, který má nepřilnavý povrch a kontrolku teploty. Stačí jen zastrčit do zásuvky a už grilujete. Tyto typy grilů jsou k dostání zhruba za 2 500 Kč.

Další výbornou volbou jsou modely, kde pod grilem najdete 8 nepřilnavých pánviček, do kterých si můžete dát roztavit sýr, či zeleninu podle libosti a obohatit tak vaši hostinu. V kombinaci dřeva a nerezové oceli. Gril lze snadno čistit a je celý rozebíratelný. Cena těchto modelů se pohybuje do   2000 Kč.

Čtěte také:

Domácí vinotéka – kdy do ní investovat?

Vybíráme varnou desku

Sušička na houby a ovoce aneb jak využít úrodu

Pro ty, kteří vlastní terasu či zahradu je elektrický gril, jehož výhodou je snadná manipulace, nízká cena či odnímatelná vanička zachycující přebytečný tuk. Cena těchto grilů je velmi příznivá, zhruba od 700 do 1000 Kč.

Připraveno ve spoluprácis Living.cz

1.6.2011 12:00| autor: El

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist