578792336b4dd.jpg

Taky tě už odmalička všichni straší tím, že když budeš jíst čokoládu, budeš mít zuby samou plombu a kaz? Pak tě můžeme uklidnit, protože odborníci zjistili, že mnohem větší škody napáchá rafinovaný cukr. Když tedy sáhneš po kvalitní čokoládě, pak ti problémy se zuby nehrozí. A co víc, vědci z univerzity v Osace dokonce zjistili, že části kakaového bobu mohou snižovat množství bakterií v ústech a bránit kažení zubů. Říkáš si čokoládová pasta? Ano, prosím!

. Zdroj: archiv redakce

2 / 7

Taky tě už odmalička všichni straší tím, že když budeš jíst čokoládu, budeš mít zuby samou plombu a kaz? Pak tě můžeme uklidnit, protože odborníci zjistili, že mnohem větší škody napáchá rafinovaný cukr. Když tedy sáhneš po kvalitní čokoládě, pak ti problémy se zuby nehrozí. A co víc, vědci z univerzity v Osace dokonce zjistili, že části kakaového bobu mohou snižovat množství bakterií v ústech a bránit kažení zubů. Říkáš si čokoládová pasta? Ano, prosím!

. Zdroj: archiv redakce

Miniatury Zavřít
TOPlist