55eda4c4804ee.jpg

Kilo mouky s vysokým podílem lepku, 2 kila čerstvých pivovarských kvasnic, 600 ml studené vody, 30 g soli

Na pánev wok nasyp část mouky, nech v prostředku důlek, do kterého vliješ pivovarské kvasnice, pak vše opatrně smíchej, hmota by měla mít konzistenci hořčice, pak přidej sůl a zbytek mouky. Vytvoří se těsto, které je potřeba 10-15 minut hníst. Těsto zakryj na deset minut, poté ho ještě na 10 sekund prohněť. Poté těsto rozděl na 200g koule a dej minimálně na 8 hodin do lednice. Dbej na to, aby každá koule měla dostatek místa, a okraje mísy zakryj fólií. Tajemství upečení opravdu dobré pizzy spočívá v tom, že se těsto musí rozpálit na 500 stupňů, proto je dobré dát jej na nepřilnavou pánev a na gril.

A jak jsi na tom s vařením ty? Jsi stejný machr jako ti, co vytvořili skvosty v naší galerii?

. Zdroj: archiv redakce

7 / 7

Kilo mouky s vysokým podílem lepku, 2 kila čerstvých pivovarských kvasnic, 600 ml studené vody, 30 g soli

Na pánev wok nasyp část mouky, nech v prostředku důlek, do kterého vliješ pivovarské kvasnice, pak vše opatrně smíchej, hmota by měla mít konzistenci hořčice, pak přidej sůl a zbytek mouky. Vytvoří se těsto, které je potřeba 10-15 minut hníst. Těsto zakryj na deset minut, poté ho ještě na 10 sekund prohněť. Poté těsto rozděl na 200g koule a dej minimálně na 8 hodin do lednice. Dbej na to, aby každá koule měla dostatek místa, a okraje mísy zakryj fólií. Tajemství upečení opravdu dobré pizzy spočívá v tom, že se těsto musí rozpálit na 500 stupňů, proto je dobré dát jej na nepřilnavou pánev a na gril.

A jak jsi na tom s vařením ty? Jsi stejný machr jako ti, co vytvořili skvosty v naší galerii?

. Zdroj: archiv redakce

Miniatury Zavřít
TOPlist