Zvěřinová polévka se zeleninou

Suroviny

zvěřinového masa s kostí (krk, pupky, žebra)
400 g
kořenové zeleniny
80-100 g
malá cibule
1 ks
celý pepř
vejce
1 ks
hrubé mouky
1 PL
žemle
1/2 ks
petrželka
muškátový oříšek
sůl

Postup přípravy:

Opláchnuté zvěřinové maso vložíme do osolené vody s celým pepřem a překrojenou cibuli. Zvolna vaříme do měkka. Vývar přecedíme.

Uvařené maso zbavíme kostí a pomeleme najemno. Přidáme vejce, hrubou mouku, na drobné kostičky nakrájenou žemli, najemno nasekanou petrželku a malé množství nastrouhaného muškátového oříšku. Zamícháme a vytvoříme malé knedlíčky nebo nočky.

Přeceděný vývar přivedeme do varu, vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a připravené knedlíčky či nočky. Zvolna povaříme.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist