Žloutkový dezert se šlehačkou
Žloutek s cukrem třeme asi 20 minut do lehké pěny. Máslem dobře vymazané formy rakviček naplníme do poloviny žloutkovou směsí. Pro lepší vyndání rakviček z formy je dobré je posypat trochou mouky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Potom je opatrně vyklopíme a přidáme...
přijde mi jeden žloutek jako moc malé množství
Vzpomínka na mládí.
nikdy jsem to nezkoušela, snad se mi povedou
Už ani nepamätám, kedy som jedla rakvičky. Niekedy boli v každej cukrárni.
Škoda že nemám formy na rakvičky – dostala jsem na ně chuť a ráda bych recept vyzkoušela. Už jsem je neměla několik let.
Zajímavý recept a určitě to bude dobrota. Vyzkoušíme.
mnam musím udělat 😛
Mňam rakvička se šlehačkou je velmi chutný a můj nejoblíbenější zákusek ze všech.
Rakvičky se šlehačkou jsou opravdu výborné.
Rakvička se šlehačkou – tu máme moc rádi. Mňam.
miluju rakvičky a rada vyzkoučím
Jé, jako malá jsem rakvičky zbožňovala. Tedť už je nemusím, ale přítel ano, tak možná vytvořím.
Jsou skvělé, jednou jsem je zkoušela, ale nepovedly se nevyndala jsem je z formiček.
Luxusní moučník, který se hodí pro jakoukoli návštěvu.