rakvi-ka.jpg

Žloutkový dezert se šlehačkou

Žloutek s cukrem třeme asi 20 minut do lehké pěny. Máslem dobře vymazané formy rakviček naplníme do poloviny žloutkovou směsí. Pro lepší vyndání rakviček z formy je dobré je posypat trochou mouky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Potom je opatrně vyklopíme a přidáme...

Diskuze

18 komentářů

    m
    martinnatr

    přijde mi jeden žloutek jako moc malé množství

    p
    pradlanka

    Vzpomínka na mládí.

    m
    martinnatr

    nikdy jsem to nezkoušela, snad se mi povedou

    j
    jankac

    Už ani nepamätám, kedy som jedla rakvičky. Niekedy boli v každej cukrárni.

    l
    lidka2

    Škoda že nemám formy na rakvičky – dostala jsem na ně chuť a ráda bych recept vyzkoušela. Už jsem je neměla několik let.

    g
    glady

    Zajímavý recept a určitě to bude dobrota. Vyzkoušíme.

    n
    NikiXX2802

    mnam musím udělat 😛

    k
    krockovapavla

    Mňam rakvička se šlehačkou je velmi chutný a můj nejoblíbenější zákusek ze všech.

    d
    Daniela76

    Rakvičky se šlehačkou jsou opravdu výborné.

    b
    Bobina1

    Rakvička se šlehačkou – tu máme moc rádi. Mňam.

    m
    misulka12

    miluju rakvičky a rada vyzkoučím

    g
    gambis

    Jé, jako malá jsem rakvičky zbožňovala. Tedť už je nemusím, ale přítel ano, tak možná vytvořím.

    l
    ladouch

    Jsou skvělé, jednou jsem je zkoušela, ale nepovedly se nevyndala jsem je z formiček.

    v
    viki11

    Luxusní moučník, který se hodí pro jakoukoli návštěvu.

Zpět na recept

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist