Zelná polévka s klobásou a kysanou smetanou

Suroviny

kysané zelí
200 g
brambory
2 ks
hladká mouka
2 PL
slanina
10 g
sádlo
1 PL
kysaná smetana
1/2 kelímku
vejce
1 ks
klobása
100 g
kmín
dle chuti
sůl
dle chuti
masox
1 kostka
mletá paprika
1 špetka

Postup přípravy:

Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme na pánvičce, přidáme sádlo, mouku a připravíme jíšku. Poté vmícháme mletou papriku, zalijeme asi 1/2 l vody, metličkou rozšleháme a 20 minut povaříme. Kysané zelí pokrájíme na malé kousky, vložíme do 1/2 l vařící vody a uvaříme do poloměkka. Přidáme kmín, sůl, masox, brambory nakrájené na kostičky a uvaříme doměkka. Jíšku a klobásu pokrájenou na kolečka vmícháme do polévky. Několik minut ještě povaříme a nakonec zjemníme polévku smetanou rozšlehanou s vejcem. Už nevaříme.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.10.2017 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist