Zelený čaj jedině s citrónem

Zelený čaj patří mezi nejbohatší zdroje antioxidantů, které v těle působí jako prevence řady smrtelných onemocnění. Podle amerických odborníků však lze z hrnku s tímto nápojem získat ještě více zdraví prospěšných látek.

A to tehdy, pokud se do něj přidá citrónová šťáva.

Klíčovou roli v tomto jevu hraje vitamin C obsažený v citrusových plodech. Kyselina askorbová totiž připraví ještě více antioxidantů katechinů ke vstřebávání do lidského těla. Jinak řečeno, zelený čaj obohacený o vitamin C je na blahodárné látky bohatší než čistý nápoj.

Katechiny jsou látky poměrně nestabilní v nekyselém prostředí střev a do těla se vstřebá sotva dvacet procent z jejich celkového obsahu v čaji. Kyselina askorbová neboli vitamin C okyseluje prostředí v zažívacím traktu a zvyšuje vstřebávání katechinů až pětkrát.

Antioxidanty působí jako prevence rakoviny, srdečně-cévních chorob, stárnutí buněk a degenerace tkání.

15.11.2007 12:00| autor: Famous

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist