Zelený čaj jedině s citrónem

Zelený čaj patří mezi nejbohatší zdroje antioxidantů, které v těle působí jako prevence řady smrtelných onemocnění. Podle amerických odborníků však lze z hrnku s tímto nápojem získat ještě více zdraví prospěšných látek.

A to tehdy, pokud se do něj přidá citrónová šťáva.

Klíčovou roli v tomto jevu hraje vitamin C obsažený v citrusových plodech. Kyselina askorbová totiž připraví ještě více antioxidantů katechinů ke vstřebávání do lidského těla. Jinak řečeno, zelený čaj obohacený o vitamin C je na blahodárné látky bohatší než čistý nápoj.

Katechiny jsou látky poměrně nestabilní v nekyselém prostředí střev a do těla se vstřebá sotva dvacet procent z jejich celkového obsahu v čaji. Kyselina askorbová neboli vitamin C okyseluje prostředí v zažívacím traktu a zvyšuje vstřebávání katechinů až pětkrát.

Antioxidanty působí jako prevence rakoviny, srdečně-cévních chorob, stárnutí buněk a degenerace tkání.

15.11.2007 12:00| autor: Famous

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist