Zeleninová polévka se sýrovými noky

Suroviny

gouda
100 g
mléko
250 ml
máslo
1 PL
sůl
muškátový oříšek
krupice
90 g
vejce
1 ks
pórek
150 g
mrkev
celer
čirá polévka
2 kostky
pepř

Postup přípravy:

Mléko s máslem, špetkou soli a muškátovým oříškem uvedeme do varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a vmícháme nastrouhaný sýr a vejce. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Uvedeme do varu 1,5 litr vody, rozpustíme v ní kostky vývaru, přidáme zeleninu a 5 minut povaříme. Osolíme, opepříme.

Ze sýrové hmoty vypichujeme dvěma lžícemi noky. Vkládáme je do polévky (polévka nesmí vařit), necháme je asi 5 minut povařit pod bodem varu a okamžitě podáváme.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist