Žebrácké karbanátky v pivním těstíčku

Suroviny

mleté maso
500 g
brambory
250 g
vejce
5 ks
mléko
2 PL
hladká mouka
2 PL
česnek
2 stroužky
hořčice
1 ČL
sójová omáčka
1 ČL
mletý pepř
sušená majoránka
špetka
nasekané bylinky
1 PL
olej
sůl
jarní cibulka
2 ks
mouka
pivo

Postup přípravy:

 

těstíčko: 2 vejce, mouka a trošku piva

Nejdříve ošúpte brambory, dobře opláchněte a najemno postrúhajte. Smíchejte s mletým masem. Přidejte mléko rozmíchané s vajíčky a hladkou moukou. Ochuťte prolisovanými česnekem, podle chuti hořčicí, sójové omáčky, solí, pepřem a majoránka. Nakonec přidejte najemno posekane bylinky.

Směs důkladně promíchejte a vytvarujte z ní malé placky. Ty obalíte v pivním těstíčku Na pánvi rozohrejte olej a placky z každé strany opekajte asi 3 min. Vybírejte jejich na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Hotové karbanátky posypte kolečky cibulí a podávejte s topinkou povrstvených česnekem a s čerstvou nebo dušenou zeleninou.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.8.2011 1:19| autor: kenetix

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist