Žebrácké karbanátky v pivním těstíčku

Suroviny

mleté maso
500 g
brambory
250 g
vejce
5 ks
mléko
2 PL
hladká mouka
2 PL
česnek
2 stroužky
hořčice
1 ČL
sójová omáčka
1 ČL
mletý pepř
sušená majoránka
špetka
nasekané bylinky
1 PL
olej
sůl
jarní cibulka
2 ks
mouka
pivo

Postup přípravy:

 

těstíčko: 2 vejce, mouka a trošku piva

Nejdříve ošúpte brambory, dobře opláchněte a najemno postrúhajte. Smíchejte s mletým masem. Přidejte mléko rozmíchané s vajíčky a hladkou moukou. Ochuťte prolisovanými česnekem, podle chuti hořčicí, sójové omáčky, solí, pepřem a majoránka. Nakonec přidejte najemno posekane bylinky.

Směs důkladně promíchejte a vytvarujte z ní malé placky. Ty obalíte v pivním těstíčku Na pánvi rozohrejte olej a placky z každé strany opekajte asi 3 min. Vybírejte jejich na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Hotové karbanátky posypte kolečky cibulí a podávejte s topinkou povrstvených česnekem a s čerstvou nebo dušenou zeleninou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.8.2011 1:19| autor: kenetix

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist