Zastřená parmská vejce s parmazánem

Suroviny

vejce

4 ks

parmská šunka

4 plátky

máslo

60 g

čerstvá roketa (listová zelenina)

1 krabička

strouhaný parmazán

4 PL

sůl

dle chuti

ocet

dle chuti

Postup přípravy:

V hrnci přivedeme k varu vodu s octem (v poměru 1:8), osolíme ji a rozklepneme do ní o okraj hrnce postupně jedno po druhém vejce (lehce rozevřeme skořápku, necháme vejce sklouznout do vody a obracečkou se opatrně přesvědčíme, zda se nepřichytilo ke dnu hrnce). Vejce vaříme 3 – 4 minuty. Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme odkapat a rozdělíme na čtyři talířky. Každé vejce doplníme plátkem parmské šunky a listy rokety, pokapeme rozehřátým máslem a posypeme strouhaným parmazánem. Podáváme ihned.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.1.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist