Zastřená parmská vejce s parmazánem

Suroviny

vejce
4 ks
parmská šunka
4 plátky
máslo
60 g
čerstvá roketa (listová zelenina)
1 krabička
strouhaný parmazán
4 PL
sůl
dle chuti
ocet
dle chuti

Postup přípravy:

V hrnci přivedeme k varu vodu s octem (v poměru 1:8), osolíme ji a rozklepneme do ní o okraj hrnce postupně jedno po druhém vejce (lehce rozevřeme skořápku, necháme vejce sklouznout do vody a obracečkou se opatrně přesvědčíme, zda se nepřichytilo ke dnu hrnce). Vejce vaříme 3 – 4 minuty. Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme odkapat a rozdělíme na čtyři talířky. Každé vejce doplníme plátkem parmské šunky a listy rokety, pokapeme rozehřátým máslem a posypeme strouhaným parmazánem. Podáváme ihned.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.1.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist