Zapékaný květák s rýží a mletým masem

Suroviny

rýže
3-4 balení
mleté maso
1/2 kg
květák
1 ks
šlehačka
1-2 ks
cibule
olej
kousek másla
sůl, pepř
polévkové koření

Postup přípravy:

Dáme vařit rýži v osolené vodě. Na cibulce osmahneme maso – osolíme a opepříme – až zhnědne a rozdrobí se. Květák rozdělíme na růžice a povaříme v mírně osolené vodě (ne do měkka, aby se nerozpadal). Uvařený květák si nakrájíme na plátky, kousky, jak se to povede.

Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem a děláme vrstvy: květák, rýže, maso a končíme květákem.

Můžeme maso s rýží nejdřív smíchat, rýže má pak lepší chuť. Trochu posypeme polévkovým kořením a zalijeme šlehačkou. Dáme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny až vrchní vrstva zezlátne.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist