Zapékaný květák s rýží a mletým masem

Suroviny

rýže
3-4 balení
mleté maso
1/2 kg
květák
1 ks
šlehačka
1-2 ks
cibule
olej
kousek másla
sůl, pepř
polévkové koření

Postup přípravy:

Dáme vařit rýži v osolené vodě. Na cibulce osmahneme maso – osolíme a opepříme – až zhnědne a rozdrobí se. Květák rozdělíme na růžice a povaříme v mírně osolené vodě (ne do měkka, aby se nerozpadal). Uvařený květák si nakrájíme na plátky, kousky, jak se to povede.

Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem a děláme vrstvy: květák, rýže, maso a končíme květákem.

Můžeme maso s rýží nejdřív smíchat, rýže má pak lepší chuť. Trochu posypeme polévkovým kořením a zalijeme šlehačkou. Dáme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny až vrchní vrstva zezlátne.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist